Категорія
Новини
Дата

Подружжя Гейтсів стало найбільшими власниками сільськогосподарських земель у США за допомогою мережі підставних компаній, – NBC

Білл і Мелінда Гейтси менше ніж за 10 років накопичили майже 110 000 гектарів сільськогосподарських угідь у 18 штатах США. Це більше, ніж уся площа міста Нью-Йорк, йдеться в розслідуванні NBC News і The Land Report.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними видань, у штаті Луїзіана знаходяться майже 29 000 гектарів землі, на яких вирощують кукурудзу, бавовну й рис.
  • Ще понад 8000 гектарів знаходяться в штаті Небраска, де вирощують сою.
  • Як зʼясувало NBC News, Гейтси також купили, а потім продали майже 2500 гектарів у штаті Джорджія.
  • У штаті Вашингтон Гейтси володіють 5000 гектарів сільськогосподарських земель, де в основному вирощують картоплю для McDonaldʼs. Площа угідь настільки велика, що її видно навіть із космосу.
  • Також Гейтси володіють землею у штаті Флорида, де вирощують моркву.
  • Землю було куплено через щонайменше 22 підставні компанії з обмеженою відповідальністю, всі вони повʼязані з інвестиційною групою, яка належить подружжю, – Cascade Investments, зазначають журналісти. Хоча вони офіційно не заявляли про співпрацю з компанією Гейтса.
  • Ці підставні компанії ускладнюють зʼясування того, де і яким обсягом сільгоспугідь володіють Гейтси.

Важливі цифри

Хоча Гейтси є найбільшими власниками сільськогосподарських угідь у США, володіння подружжя складають лише частину з 114,5 млн гектарів сільськогосподарських угідь у країні. Але незабаром це може змінитися. За оцінками Міністерства сільського господарства США за 2014 рік, близько 40% сільськогосподарських угідь належать людям похилого віку у віці 65 років і старше. Це означає, що найближчим часом на ринку зʼявиться більше сільськогосподарських земель.

Контекст

Білл Гейтс регулярно інвестує в охорону здоров’я, боротьбу зі зміною клімату та підтримує екологічне виробництво продуктів харчування, наприклад, стартапи зі створення замінників мʼяса і альтернатив рослинній їжі. Однак мільярдер заявив, що покупка земель не повʼязана з його екологічною діяльністю. «Моя інвестиційна група вирішила зробити це. Це не повʼязано з кліматом», – сказав він.

Директор Національної коаліції початківців фермерів Нью-Йорка Холлі Ріппон-Батлер розкритикувала Гейтса за купівлю такої кількості землі. Вона вважає, що він заважає молодим фермерам вийти на ринок, так як вони не в змозі конкурувати з мільярдером при купівлі землі та змушені її арендувати.

За даними Міністерства сільського господарства США, з поправкою на інфляцію середня вартість фермерської землі зросла з 1993 року з менш ніж $1500 за акр (0,4 гектари) до понад $3000 за акр в 2020 році. Агентство також виявило, що понад 50% орних земель знаходяться в оренді у фермерів, що не володіють своєю землею.

 

Матеріали по темі

 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні