Категорія
Новини
Дата

Польща відмовиться від російського вугілля без узгодження з Брюсселем

Уряд Польщі ухвалив законопроєкт про заборону імпорту російського вугілля, заявив речник кабінету міністрів Петр Мюллер, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Кабмін прийняв рішення, усвідомлюючи ризик, пов’язаний з тим, що ЄС не схвалить такі дії, сказав Мюллер. Санкції в ЄС, як правило, мають узгоджуватися і Брюссель потенційно може покарати країни, які діють в односторонньому порядку.
  • «Виходячи з того, що ми бачимо пасивність Євроради в ухваленні подальших санкцій, ми намагаємося ухвалити такі рішення, які дозволяють посилатися на питання безпеки», — наголосив Мюллер.
  • Від початку вторгнення РФ в Україну Варшава закликала ЄС включити російське викопне паливо в пакет санкцій, але Брюссель обрав стратегію поступового зниження залежності від російських енергоносіїв.

Контекст

Вугілля з РФ займає 20% в балансі польського імпорту. У 2020 році Польща імпортувала близько 9,4 млн т російського вугілля, яке використовувалося переважно для опалення індивідуальних домогосподарств.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні