Категорія
Новини
Дата

Польща вирішила достроково розірвати газову угоду з РФ

Польща розриває угоду з РФ щодо газопроводу «Ямал – Європа», повідомила міністр клімату та навколишнього середовища Польщі Ганна Москва. У квітні «Газпром» повністю зупинив постачання газу польській PGNiG через те, що оплату палива не здійснено рублями.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Газова угода була підписана у 1993 році і мала би діяти до кінця 2022 року.
  • Дії РФ в Україні підтвердили «вірність рішучості польського уряду стати повністю незалежним від російського газу», заявила Москва. «Ми завжди знали, що «Газпром» – ненадійний партнер», – написала міністерка.

Контекст

Газопровід «Ямал – Європа» протяжністю понад 2000 км від Торжка до Франкфурта-на-Одері виведено на проєктну потужність – 33 млрд куб. м на рік – у 2006 році. Польська ділянка налічує 683 км лінійної частини та пʼять компресорних станцій.

У квітні «Газпром» повністю призупинив постачання газу компаніям «Булгаргаз» (Болгарія) та PGNiG (Польща) через неоплату палива рублями. 

Росія в травні запровадила санкції проти власника польської ділянки газопроводу «Ямал – Європа» компанії EuRoPol GAZ S.A.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні