Категорія
Новини
Дата

Польський залізничний перевізник SKPL запустить рейси з України в жовтні

Приватна польська залізнична компанія SKPL у жовтні запустить рейси з Рави-Руської до Варшави. У листопаді планується запуск рейсу Чоп – Прага найбільшого приватного залізничного пасажирського перевізника в Центральній Європі RegioJet (Чехія). Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» (УЗ) Євген Лященко в інтервʼю «Інтерфакс-Україна».

Ключові факти

  • Щодо SKPL, то це буде перший досвід співпраці УЗ з європейською компанією на пасажирському напрямку, зазначив Лященко. 
  • Натомість із RegioJet планується два проєкти: рейси Чоп – Прага і Перемишль – Берлін – Ганновер, сказав він.
  • УЗ платитиме SKPL за послуги перевезення пасажирів на рухомому складі компанії. Водночас українська залізнична компанія отримуватиме кошти від продажу квитків, розповів Лященко. 
  • RegioJet, за його словами, працюватиме за іншою моделлю, що передбачає повне покриття її операційних витрат. Модель розподілу прибутку від продажу квитків з УЗ наразі ще обговорюється.

Контекст

RegioJet планує у співпраці з УЗ запустити прямі рейси Київ – Берлін і Київ – Ганновер у 2024-му, розповів в інтервʼю Forbes засновник RegioJet Радім Янчура. Також у планах – інвестувати в українську залізницю – електрифікувати ділянку Чоп – Мукачево та побудувати пасажирську платформу й пішохідний міст на станції Мостиська-2.

Компанія робить ставку на жителів малих міст, а не на населення великих міст з добре розвиненими аеропортами. «Для жителів невеликих населених пунктів може бути набагато вигідніше і простіше сісти на поїзд і за день приїхати в Прагу, ніж спочатку їхати в Київ, а звідти летіти літаком», – заявляв Янчура. 

УЗ восени планує запустити новий поїзд сполученням Рава-Руська – Варшава, який щодня зможе забезпечити перевезення майже 500 пасажирів в обох напрямках. На станції Рава-Руська буде організовано зручну пересадку на поїзди, які довозитимуть пасажирів до Львова.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні