Категорія
Новини
Дата

Попит на вживані авто у вересні впав на третину. Минулого місяця в Україну завезли найменше легковиків із січня

1 хв читання

У вересні український автопарк поповнили майже 17 000 вживаних легковиків, що були ввезені з-за кордону, повідомляє асоціація «Укравтопром». Це один з найнижчих показників реєстрацій у цьому році, менше було тільки у січні.

Минулого місяця спостерігалося падіння попиту і на нові авто. Порівняно з серпнем поточного року ринок значно охолонув. 

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Ключові факти

  • Порівняно з вереснем 2023 року реєстрації вживаних авто зменшились на 19%. Відносно попереднього місяця, цей показник впав на 34%.
  • Найбільша частка в цьому сегменті авторинку належала бензиновим авто – 46%, дизельні становили 25%, електромобілі – 19%, гібриди та авто з ГБО – по 5%.
  • Середній вік вживаних машин, що у вересні перейшли на українські номери, становить 9,2 року.
  • Лідером реєстрацій серед вживаних авто з-за кордону залишається Volkswagen Golf (1018 машин). На другому місці за популярністю опинився Renault Megane (793 авто), на третьому – Skoda Octavia (685).
  • Всього з початку року свою першу реєстрацію в Україні пройшли 176 000 уживаних легковиків, що на 19% більше, ніж за аналогічний період 2023 року.

Контекст

У серпні українці витратили майже 15 млрд грн на придбання нових легкових авто, що на 45% більше, ніж торік, і на 28% більше порівняно з попереднім місяцем. За місяць продано 8107 автомобілів, що є рекордом воєнного часу. Середньомісячний показник 2021 року становив 8600 автомобілів.

Аномально високий серпневий попит відбувся на тлі чуток про підвищення податків на першу реєстрацію легковиків. Проте, вже у вересні українці придбали 5700 нових легкових авто, продажі зменшилися на 30%. Всього з січня по вересень українці придбали 53 000 нових легкових авто, що на 21% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд