Розформування ЦГД та ЦМТР, айтівці в ЗСУ /Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною
Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

IT-шторм у ЗСУ. Forbes дізнався, що Генштаб наказав розформувати два IT-підрозділи на понад 1000 айтівців та 100 проєктів у розробці. Що відбувається та чим це може закінчитись (Оновлено)

4 хв читання

IT-підрозділи ЗСУ штормить уже кілька місяців — Генштаб розформував один із них і видав наказ на розпуск ще одного. Фото Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною

IT-підрозділи ЗСУ штормить уже кілька місяців – Генштаб розформував один із них і видав наказ на розпуск ще одного. Останній називають «IT-галерою ЗСУ» – у його розробці понад 100 проєктів, над ними працювали тисяча айтівців. Яка доля чекає на підрозділ та чим він займається?

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Генеральний штаб ЗСУ вирішив розпустити Центр геопросторових даних (ЦГД) – підрозділ, що займався аналітикою та розробкою технологічних рішень. Схожа доля може очікувати на найбільший за кількістю людей IT-підрозділ – Центр масштабування технологічних рішень (ЦМТР), який збирали з айтівців, що були в різних фронтових підрозділах із початку повномасштабної війни.

Про це Forbes розповіли пʼятеро чинних та колишніх військовослужбовців, які близько обізнані з ситуацією. Вони спілкувалися анонімно з питань безпеки.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд