Категорія
Новини
Дата

Порт «Роттердам» припинив контейнерні перевезення до Росії

Порт «Роттердам» – найбільший порт в Європі – припиняє контейнерні перевезення до/з Росії, йдеться у повідомленні порту. Зазначається, що обсяги перевезення російського вугілля, СПГ і нафти зменшуються.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Контейнерні перевезення до Росії і з Росії припинилися, а постійні «вузькі місця» в глобальній контейнерній логістиці призвели до перенаправлення вантажів з великих контейнерних портів в більш дрібні, зазначили в компанії.
  • В очікуванні санкцій на вугілля і нафту в останні місяці імпортувалося менше російського вугілля, сирої нафти, нафтопродуктів та СПГ. Компанії все більше імпортують їх з інших країн, наголосили в порту.

Контекст

Війна в Україні призвела до суттєвих змін, заявляють в порту. Наприклад, імпорт як СПГ, так і вугілля різко зріс як альтернатива зменшеному європейському імпорту російського газу трубопроводами. Видобуток сирої нафти збільшився, нафтопродукти подешевшали. Перевалка залізної руди, сільськогосподарських навалів і контейнерів була нижчою, ніж за аналогічний період минулого року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні