Категорія
Новини
Дата

Примусово вилучені російські активи передаватимуть «Націнвестфонду». Його очолює ексміністр економіки Милованов

Уряд визначив, що держпідприємству «Національний фонд інвестицій України» («Націнвестфонд»), яке очолює Тимофій Милованов, будуть передаватися примусово вилучені об’єкти права власності Росії та її резидентів. Про це повідомило Мінекономіки.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Держпідприємство «Націнвестфонд» керуватиме вилученими активами, поки держава не визначить, як розпорядитися ними в майбутньому», – йдеться в повідомленні.
  • «Націнвестфонд» координується Кабінетом Міністрів України.
  • Підприємство створили в квітні 2021 року й очільником призначили ексміністра економіки Тимофія Милованова.
  • Завдання фонду було залучати кошти для реалізації інвестиційних проєктів, фінансувати та реалізувати пріоритетні інвестиційні проєкти, утворювати інвестиційні фонди тощо.

Контекст

У березні Верховна Рада прийняла законопроєкт (№7122), який визначає правові засади примусового вилучення російського майна в Україні. Вилучення здійснюватиметься без жодного відшкодування. Рішення про націоналізацію ухвалюється РНБО та вводиться в дію указом президента. Перелік під відчуження подає Кабмін.

Національне агентство з питань запобігання корупції склало список із 21 компаній, якими в Україні володіє держава Росія і які будуть націоналізовані, а їхнє майно – примусово вилучене. У списку на націоналізацію – Промінвестбанк і Сбербанк, «Енергомашспецсталь», «Міжнародний консорціум з управління та розвитку газотранспортної системи України», «Лисичанська нафтова інвестиційна компанія», «Газпром збут Україна», «Южніігіпрогаз», 13-й судноремонтний завод Чорноморського флоту.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні