Категорія
Новини
Дата

Україна націоналізує російські активи. Верховна Рада ухвалила закон

Верховна Рада прийняла закононопроєкт (№7122), який визначає правові засади примусового вилучення російського майна в Україні. Вилучення здійснюватиметься без жодного відшкодування.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Держава зможе націоналізувати рухоме і нерухоме майно, кошти, вклади у банках, цінні папери, корпоративні права та будь-яке інше майно, що знаходиться на території України та безпосередньо або через афілійованих осіб належить РФ та її резидентам.
  • Рішення про націоналізацію ухвалюється РНБО та вводиться в дію указом президента. Перелік під відчуження подає Кабмін. Вилучення російських активів здійснюється без жодного відшкодування. 
  • Активи знаходитимуться у власності уряду. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Контекст

Російські бізнесмени Михайло Фрідман та Пьотр Авен добровільно передадуть свої частки в «Альфа-банку» (Україна) резидентам України, яких погодить НБУ.

Російський олігарх Роман Абрамович виставив на продаж футбольний клуб «Челсі». Усі чисті доходи від продажу будуть направлені у створений благодійний фонд, що працюватиме на благо жертв війни в Україні, йдеться в заяві клубу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні