Категорія
Новини
Дата

Приплили. Франція конфіскувала яхту, яка нібито повʼязана з Сєчиним із «Роснафти»

Французька влада захопила чотири вантажні судна та одну яхту, нібито повʼязану з російським олігархом Ігорем Сєчиним. Підставою для арешту стало посилення санкцій США та інших урядів. Про це пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Основні факти:

  • За словами міністра фінансів Франції Брюно Ле Мера, Французькі митники конфіскували 88-метрову яхту Amore Vero (»Справжня» любов»). Вона нібито повʼязана з президентом державної нафтової компанії «Роснафта» Ігорем Сєчиним, який перебуває у списках санкцій США та ЄС.
  • «Дякую французьким митникам, які забезпечують дотримання санкцій Європейського Союзу проти тих, хто близький до російського уряду», — заявив міністр фінансів Брюно Ле Мер.
  • «Роснафта» відмовилася коментувати дії французів, заявивши, що Сєчін не знав, що яхта належить будь-якій повʼязаній з ним компанії.
  • Також французькі митні органи конфіскували чотири вантажні судна, повʼязані з російськими олігархами, повідомив Reuters інший представник міністерства фінансів Франції.
  • Усього у Франції можуть бути заблоковані активи 510 фізичних чи юридичних осіб, додав чиновник на умовах анонімності.
  • Як пише видання, у Німеччині перебуває яхта вартістю майже $600 млн, що належить ще одному російському мільярдеру під санкціями Алішеру Усманову. Представник економічного управління Гамбурга заявив, що не планує передавати яхту її власнику, не уточнивши подробиць.

Контекст:

Amore Vero прибула 3 січня і мала залишатися до 1 квітня для ремонту. У заяві міністертсва йдеться про те, що 2 березня яхта «вживала кроків для термінового відплиття без ремонтних робіт». Російські олігархи переміщують свої суперяхти на Мальдіви, у надії вберегти їх від конфіскації через санкції. Мальдіви не мають договору про екстрадицію з США.

Через збройний напад Росії на Україну низка російських високопосадовців та бізнесменів потрапили під санкції Європи та США. Евросоюз та Велика Британія вперше ввели персональні санкції проти Володимира Путіна.

Складати список майна російських олігархів, яке можуть конфіскувати, почала Франція. Білий дім заявив, що з наступного тижня запускається трансатлантична оперативна група. Вона виявлятиме, шукатиме та заморожуватиме активів компаній та бізнесменів з Росії. Йдеться про яхти, нерухомість та будь-які неправомірні доходи.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні