Категорія
Новини
Дата

Російські олігархи ховають свої суперяхти на Мальдівах

Російські олігархи переміщують свої суперяхти на Мальдіви, у надії вберегти їх від конфіскації через санкції. Про це пише CNBC з посиланням на дані сервісу Marine Traffic.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти:

  • Дані Marine Traffic свідчать, що протягом останніх днів принаймні щонайменше чотири масивні яхти, що належать лідерам російського бізнесу, рухалися в напрямку Чорногорії та Мальдів.
  • Marine Traffic зафіксував яхту власника «Лукойлу» Вагіта Алекперова, що взяла курс на Чорногорію з іспанської Барселони. Яхта Олега Дерипаски, який виступав проти війни Росії з Україною, рухається до Мальдівських островів зі Шрі-Ланки.
  • Мальдіви не мають договору про екстрадицію з США, а Чорногорія є членом НАТО.

Контекст

Через збройний напад Росії на Україну низка російських високопосадовців та бізнесменів потрапили під санкції Європи та США. Евросоюз та Велика Британія вперше ввели персональні санкції проти Володимира Путіна.

Складати список майна російських олігархів, яке можуть конфіскувати, почала Франція. Білий дім заявив, що з наступного тижня запускається трансатлантична оперативна група. Вона виявлятиме, шукатиме та заморожуватиме активів компаній та бізнесменів з Росії. Йдеться про яхти, нерухомість та будь-які неправомірні доходи.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні