Категорія
Новини
Дата

Проєкт «єЧерга» запрацює для автобусів на всіх пунктах пропуску з ЄС і Молдовою з 12 лютого

З 12 лютого електронна черга для автобусів запрацює на всіх пунктах пропуску з ЄС і Молдовою. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 9 лютого. За його словами, це дасть змогу швидше перетинати кордон.

Ключові факти

  • Шмигаль анонсував розширення проєкта «єЧерга» на пасажирські автобуси на всі 29 пунктів пропуску з ЄС та Молдовою.
  • За його словами, від початку запуску проєкта за електронним записом кордон перетнуло понад 40 000 автобусів і 725 000 вантажівок. Це заощадило тисячі годин часу для людей та українського бізнесу, зазначив Шмигаль.
  • Поширення «єЧерги» на весь кордон на цьому етапі дозволить верифікувати виконання маршрутів – чи їздять автобуси відповідно до виданих дозволів, зазначив заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач.
  • Кожному автобусу запропонують час для перетину кордону – слот. «Кінцевим результатом має стати кордон без черг для пасажирів автобусів та прибуття до кінцевої точки відповідно до графіка руху», – зазначив він.

Контекст

У січні Мінінфраструктури та «Укртрансбезпека» анонсували запуск реєстру міжнародних автобусних маршрутів у рамках реформи міжнародних пасажирських перевезень. На порталі міжнародних маршрутів пасажир зможе знайти всю інформацію про перевізника, маршрут, графік. 

Наразі триває підключення міжнародних перевізників і компаній з продажу квитків до реєстру. З кількома компаніями вже тестується можливість придбати квиток на рейс онлайн. Міністерство пропонує перевізникам та агрегаторам приєднатись до державного ресурсу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні