В Україні запустять портал міжнародних автобусних маршрутів. Там можна буде знайти квитки на легальні рейси /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

В Україні запустять портал міжнародних автобусних маршрутів. Там можна буде знайти квитки на легальні рейси

Getty Images

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури та «Укртрансбезпека» готують запуск реєстру міжнародних автобусних маршрутів у рамках реформи міжнародних пасажирських перевезень, повідомляє пресслужба відомства.

Ключові факти

  • На порталі міжнародних маршрутів пасажир зможе знайти всю інформацію про перевізника, маршрут, графік. 
  • Наразі триває підключення міжнародних перевізників та компаній із продажу квитків до реєстру. З кількома компаніями вже тестується можливість придбати квиток на рейс онлайн. Міністерство пропонує перевізникам та агрегаторам приєднатись до державного ресурсу. 
  • «Зараз пасажир шукає квитки на автобус в інтернеті, перевірити, чи цей рейс легальний, чи платить податки, чи має всі необхідні документи, можливості немає. Ми створили місце, де це можна зробити», – повідомив заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач.
  • За його словами, таким чином міністерство хоче забезпечити можливість придбати квиток на кожен легальний регулярний рейс в одному місці.
  • «Поруч з цим, працюємо, щоб агрератори продавали квитки лише на ті маршрути, які є в реєстрі. Це питання податків і доброчесності бізнесу», – пояснив він.
  • Міністерство планує провести внутрішню презентацію нового ресурсу, після цього компанії зможуть ухвалити рішення про приєднання. 

Контекст

У серпні міністерство розвитку громад розпочало реформування галузі міжнародних пасажирських перевезень. Зміни почалися з упорядкування переліку міжнародних автобусних маршрутів до РФ та Польщі.

Тоді було закрито 280 міжнародних автомобільних маршрутів, серед них маршрути без відповідних дозволів із боку Польщі (118), маршрути, що ведуть до РФ (140), та маршрути до Польщі, заяви щодо закриття яких подали перевізники (22).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні