Категорія
Новини
Дата

Прокуратура у США планує арештувати $5 млн олігарха Малофєєва

Федеральна прокуратура Нью-Йорка вимагає арештувати понад $5,3 млн на американському банківському рахунку, який належить підсанкційному російському олігарху Костянтину Малофєєв, пише CNN із посиланням на судові документи.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У березні Мінфін США заявив, що Вашингтон у пріоритетному порядку здійснюватиме санкційний контроль за 50 росіянами, зокрема за Малофеєвим. У квітні генеральний прокурор США Меррік Гарленд звинуватив Малофєєва у спробі обійти американські санкції.
  • Малофєєв тоді заявив, що з 2014 року він не має жодних активів на Заході.
  • «Я перебуваю під західними санкціями з 2014 року, з того моменту у мене немає жодних активів на Заході, а прокурор Гарленд погано знає свою роботу або видає за вісім років тому», — сказав він російському Forbes.

Контекст

Малофєєв перебуває у списку санкцій США з 2014 року за фінансування «сепаратистської діяльності на сході України» та зв’язки з так званою «ДНР». У квітні 2022 року США також запровадили санкції проти сина Костянтина Малофєєва Кирила, а також компаній, повʼязаних із Малофєєвим, його проєктами чи його сином.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні