Категорія
Новини
Дата

Суд відклав до 18 вересня оголошення вироку Дональду Трампу у справі про виплати порнозірці (оновлено)

2 хв читання

Дональд Трамп /Getty Images

Дональд Трамп Фото Getty Images

Суд Нью-Йорка 2 липня ухвалив рішення відкласти винесення вироку експрезиденту США Дональду Трампу за звинуваченнями щодо виплати порнозірці до 18 вересня, пише Reuters. Перед цим прокурори заявили, що не проти перенесення судового засідання.

Судові процеси проти Трампа безпосередньо впливають на його передвиборчу кампанію. 15 липня його офіційно можуть оголосити кандидатом у президенти США від Республіканської партії.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Це означає, що до моменту винесення вироку Трамп, швидше за все, буде висунутий Республіканською партією для участі в президентських виборах, які відбудуться 5 листопада.
  • Суддя Хуан Мерчан тепер вирішуватиме, чи увʼязнювати Трампа в розпал передвиборчої кампанії. Експрезиденту буде непросто домогтися скасування обвинувального вироку, оскільки значна частина подій, про які йдеться у цій справі, відбулася до того, як він обійняв посаду президента, зазначає агентство.
  • У вівторок, 2 липня, прокурори заявили, що не заперечують проти надання колишньому президенту США шансу довести, що у нього мав бути імунітет від судового переслідування.
  • Адвокати Трампа 1 липня звернулися до судді, який веде кримінальну справу щодо виплати порнозірці, з проханням скасувати визнання експрезидента винним у злочині та відкласти винесення йому вироку, заплановане на 11 липня. 
  • Захист експрезидента США попросив відтермінувати призначення покарання Трампу, яке має відбутися лише за декілька днів до Республіканської національної конвенції 15-18 липня, де Трампа мають офіційно висунути кандидатом на посаду президента США від Республіканської партії.
  • Адвокати Трампа послалися на рішення Верховного суду США від 1 липня, згідно з яким, президенти США мають «абсолютний імунітет» від кримінального переслідування за «офіційні дії», вчинені під час перебування на посаді, однак можуть зазнати кримінального покарання за «неофіційні дії».

Контекст

Суд Нью-Йорка визнав Трампа винним у 34 злочинах. Зокрема, 30 травня його було визнано винним за фальсифікацію ділової документації з метою приховування виплати $130 000 порнозірці Стормі Деніелс перед виборами 2016 року, щоб замовчати її твердження, яке спростовує Трамп, про те, що вона мала з ним побачення на одну ніч у 2006 році.

Адвокати Трампа спробують довести, що справа про виплату за мовчання частково базується на доказах з часів президентства Трампа. За новим рішенням Верховного суду, прокурори не можуть посилатися на такі докази для підтвердження звинувачень у справі, адже ці докази пов’язані з «офіційними діями» президента.

Поки що незрозуміло, чи відкладе суддя винесення вироку Трампу – кінцевий термін подання клопотань за результатами суду минув у червні, пише NYT. Але суддя може порадити адвокатам порушити це питання під час оскарження вироку після його оголошення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд