Категорія
Новини
Дата

Рада ЄС затвердила рішення про скасування на рік мита і квот на українські товари

Рада Європейського Союзу у вівторок ухвалила постанову про тимчасову лібералізацію торгівлі з Україною. Вона передбачає скасування на один рік мит на експорт з України, повідомляється на сайті Ради.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Рішення призупиняє усі тарифи згідно з розділом IV Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, які ще не були лібералізовані. Це стосується, зокрема, промислової продукції, оподаткування якої підлягало поступовому скасуванню до кінця 2022 року, фруктів і овочів, що підлягають системі вхідних цін, а також сільськогосподарської продукції, що підлягає тарифним квотам.
  • Також скасовуються антидемпінгові мита та застосування загальних правил щодо імпорту з України.
  • Євросоюз сподівається, що ці заходи суттєво підтримають економіку України.

Контекст

Велика Британія вже оголосила про скасування мит на всі товари з України. Раніше про можливість скасування мит ЄС повідомили джерела Bloomberg. Для українського бізнесу це відкриває додаткові можливості, а продукція стає більш конкурентоспроможною на європейському ринку, зазначав премʼєрміністр Денис Шмигаль. 

ЄС є найбільшим торговельним партнером України, на якого припадало понад 40% товарообігу за підсумками 2019 року. Загальний обсяг торгівлі між ЄС та Україною досяг €43,3 млрд у 2019 році, при цьому експорт до ЄС становив €19,1 млрд. Основні статті українського експорту – залізо, сталь, аграрна продукція.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні