Категорія
Новини
Дата

Міноборони підписало з виробниками одягу договорів майже на 18 млрд грн

Міноборони уклало 292 договори із 84 українськими виробниками одягу на 17,9 млрд грн, щоб забезпечити Збройні Сили літньою й зимово-осінньою формою. Про це сказав міністр оборони України Олексій Резніков на конференції Forbes «Будуємо разом» (долучитися до конференції, яка проходить 8 липня з 10:00 до 17:00, можна за посиланням https://cutt.ly/uLou7tN).

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Базова модель ВПК – це все ж державні підприємства. Але починаючи з 2014 року почав розвиватися приватний бізнес. Частка приватних підприємств в оборонних замовленнях серйозно зростала з кожним роком. Це стосується бронетанкових, стрілкової зброї, забезпечення радіоелектронних засобів, БПЛА», – сказав Резніков.
  • До виробництва засобів індивідуального захисту (балістичні шоломи й бронежилети) Міноборони залучило пʼять приватних виробників, з якими укладено сім державних контрактів на 138 650 шоломів і 133 000 бронежилетів на загальну суму 3,3 млрд грн. «Звісно, потреба набагато більша, тому ми продовжуємо привозити із-за кордону засоби захисту», – додав він.
  • Для речового забезпечення, враховуючи літню кампанію і осінню-зимову, підписано 292 договори із 84 вітчизняними виробниками на загальну суму 17,9 млрд грн.
  • За напрямком паливно-мастильних матеріалів укладено 23 контракти з сімома постачальниками на 3,2 млрд грн.
  • Для забезпечення харчування військових – 42 контракти із 25 постачальниками на суму 1,7 млрд грн.
  • «Сьогодні діють спрощені процедури й це дозволяє нам швидко задовільняти державні замовлення, звертаючись одразу до бізнесу», підсумував міністр оборони.
  • Місячний бюджет, який витрачається на армію, дорівнює тому що планувалося на рік, також зазначив міністр. «Тому сьогодні бізнес, який не тікає, а працює в Україні, сплачує податки, платить заробітні плати, утворює джерела наповнення бюджету, щоб фінансувати сектор безпеки й оборони», – наголосив Резніков.

Контекст

У лютому, коли РФ почала повномасштабне вторгнення, дійсно існувала потреба в амуніції, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. За її словами, наразі завдяки волонтерам та державі потреба в амуніції для військовослужбовців частково задоволена. 

Маляр також прокоментувала повідомлення про те, що одні бійці забезпечені всім необхідним на 100%, тоді як інші змушені збирати на амуніцію самостійно. У цьому контексті вона закликала розбирати кожен конкретний випадок окремо.

«Інколи буває повне нерозуміння того, де розташована військова частина і підрозділ. Зброя і амуніція потрібна на передньому краю. Якщо військова частина розташована в іншому місці, то самі командири розвʼязують питання з озброєнням та амуніцією», – додала Маляр.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні