Категорія
Новини
Дата

РФ залишила трійку країн – лідерів за турпотоком до Туреччини. У березні країну відвідало на 52% менше росіян

Росія у І кварталі 2022 року вперше не потрапила до трійки країн – лідерів турпотоку до Туреччини, пише Інтерфакс з посиланням на статистику турецького мінтуризму.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У березні турпотік із РФ до Туреччини становив 114 400 осіб, це на 52% менше, ніж у березні 2021 року. За цим показником РФ поступилася Ірану (274 800 туристів), Німеччині (187 200) та Болгарії (169 600). Загалом у березні Туреччину відвідали трохи більше 2 млн іноземців.
  • Навіть за підсумками січня – березня РФ не увійшла до трійки лідерів турпотоку. У І кварталі Туреччину відвідали 360 700 росіян, це на 9% менше, ніж роком раніше. Перше місце посів Іран (502 200), друге – Німеччина (418 400), замикає трійку Болгарія (408 400). Загалом у січні – березні в Туреччині побували 4,9 млн гостей.
  • У РФ вважають, що падіння турпотоку повʼязано зі скороченням авіаперевезень за кордон. Наприкінці квітня у Російському союзі туріндустрії зазначали, що на тлі складнощів у російських авіакомпаній із закордонними перельотами Росавіація нібито не поспішає дозволяти турецьким авіакомпаніям збільшити кількість рейсів до аеропортів РФ.

Контекст

Раніше видання Turizm Gazetesi повідомило, що турецький підрозділ TUI – компанія Tantur – у своєму листі вимагала від турецьких готелів заборонити селити російських туристів. Згодом TUI пояснила, що не забороняла бронювати номери. Компанія припинить співпрацю з трьома операторами, які повʼязані з підсанкційним російським бізнесменом.

Президент України Володимир Зеленський розкритикував Туреччину за підготовку нових маршрутів для туристів із РФ одночасно з підтримкою України, назвавши це подвійними стандартами.

У 2021 році Туреччину відвідали близько 29,4 млн туристів, свідчать дані Турецького статистичного інституту. Серед іноземних туристів на першому місці росіяни – 15,9%, на другому та третьому – німці й українці – 10,3% та 7,0% відповідно.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні