Категорія
Новини
Дата

Потрапити на турецькі курорти росіянам стане важче. TUI пояснила Forbes ситуацію з бронюванням готелів

Європейський туроператор TUI не забороняв турецьким готелям бронювати номери для туристів із Росії, повідомили Forbes Україна представники TUI. Компанія лише припинить співпрацю з трьома операторами, які повʼязані з підсанкційним російським бізнесменом. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Портфоліо TUI в Туреччині складається з приблизно 30 готелів, і в жодному з них немає заборони для російських туристів, сказав представники комунікаційної групи TUI Євангелос Георгіу. TUI співпрацює з великою кількістю сторонніх готелів, від яких вона не може вимагати таких заборон, додав він.
  • У листі партнерам дочірня компанія TUI – Tantur – вказала, що зупиняє договірні відносини та операції з трьома туристичними операторами TT Travel LLC, TT Baltics SIA та Borublita Holdings Limited, які через компанію KN-Holding Limited контролюються підсанкційною особою, пояснив корпоративний спікер TUI Кузей Олександр Есенер у коментарі Forbes.
  • У листі не вказане імʼя підсанційної особи. За даними TUI, вона підконтрольна російському мільярдеру Олексію Мардашову.
  • TUI довелося призупинити будь-яку співпрацю з російськими туроператорами, які перебувають під європейськими та британськими санкціями, наголосив Євангелос Георгіу.

Контекст 

Раніше видання Turizm Gazetesi повідомило, що турецький підрозділ TUI – компанія Tantur – у своєму листі вимагає від турецьких готелів заборонити селити російських туристів. 

У 2021 році в Туреччину відвідали близько 29,4 млн туристів, свідчать дані Турецького статистичного інституту. Серед іноземних туристів на першому місці росіяни – 15,9%, на другому та третьому місцях німці та українці – 10,3% та 7,0% відповідно.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні