Категорія
Новини
Дата

Rheinmetall отримав замовлення від уряду України на будівництво заводу боєприпасів

1 хв читання

Rheinmetall отримав замовлення від українського уряду на будівництво заводу з виробництва боєприпасів в Україні, про яке було оголошено у лютому 2024 року, і який знаменує собою відправну точку для реалізації проєекту, йдеться у повідомленні німецького оборонного концерну.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Замовлення для технологічної групи Rheinmetall охоплює повне технічне оснащення заводу аж до введення в експлуатацію. 
  • Загальна вартість оцінюється в діапазоні від тризначного числа у мільйонах євро (тобто від €100 млн), яка буде занесена як вхідне замовлення на початку третього кварталу 2024 року. 
  • Передбачається, що реалізація проєкту почнеться незабаром і буде завершена протягом кількох років. 
  • Намір компанії полягає у тому, щоб розпочати виробництво боєприпасів в Україні протягом 24 місяців. Разом зі своїм українським партнером із спільного підприємства Rheinmetall також відповідатиме за експлуатацію заводу.
  • Наразі в Україні вживаються заходи щодо підготовки необхідної інфраструктури. 

Контекст

У червні генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер та міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін підписали угоду про розширення стратегічної співпраці під час Ukraine Recovery Conference у Берліні. Декількома днями раніше вони відкрили бронетанковий завод на Західній Україні, яким керує спільне підприємство Rheinmetall і «Українська оборонна промисловість». Перша бойова машина піхоти Lynx від Rheinmetall має бути передана українським збройним силам до кінця цього року, а локальне виробництво має розпочатися якнайшвидше.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд