Категорія
Новини
Дата

Rheinmetall запустив цех з ремонту та виробництва бронетехніки в Україні

1 хв читання

В Україні розпочав роботу спільний виробничий майданчик найбільшого німецького виробника озброєнь Rheinmetall та Укроборонпрому, повідомив міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Цех з ремонту та виробництва бронетехніки є першим реалізованим проєктом у рамках партнерства Укроборонпрому і німецького концерну.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Очікується, що робота цеху дасть змогу швидше ремонтувати іноземну техніку та, відповідно, швидше повертати її на передову. 
  • У перспективі тут вироблятимуться нові зразки броньованої техніки.
  • Наразі у цеху працюють українські фахівці, під технічним наглядом колег з Німеччини. 
  • «Податки сплачуються в Україні. І ми отримуємо нові технології», – написав Камишін.
Rheinmetall запустив цех з ремонту та виробництва бронетехніки в Україні /Фото 1

Міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, директор компанії Rheinmetall Армін Паппергер і заступник міністра оборони Дмитро Кліменков

Контекст

На початку 2023 року Rheinmetall повідомив, що розраховує запустити в Україні завод бойових танків вартістю понад $200 млн, який зможе виробляти близько 400 танків на рік.

У березні минулого року повідомлялося, що Rheinmetall розробив концепцію танкового заводу в Україні та презентував її німецькому уряду. Гендиректор Паппергер тоді заявив, що концерн не будуватиме завод, а орендуватиме.

18 жовтня Rheinmetall та «Українська оборонна промисловість» утворили спільне підприємство – ТОВ «Рейнметал – Українська оборонна промисловість». Нове ТОВ здійснюватиме обслуговування та ремонт техніки, поставленої партнерами Україні. Також на цьому підприємстві здійснюватиметься локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG.

У березні 2024-го стало відомо, що Rheinmetall планує створити в Україні як мінімум чотири збройні заводи з виробництва снарядів, військової техніки, пороху та засобів ППО.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні