Категорія
Новини
Дата

Рінат Ахметов вже втратив через війну активів на $4,6 млрд – Forbes

Перший номер рейтингу найбагатших українців Рінат Ахметов втратив через війну $4,6 млрд, пише Forbes з посиланням на власні розрахунки щодо втрачених, зруйнованих або пошкоджених активів підприємців під час повномасштабної російської агресії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Рінат Ахметов втратив у Маріуполі 2/3 металургійного бізнесу. Ступінь пошкоджень ММК ім. Ілліча і «Азовсталі», які виробляли 90% сталі групи, невідома, проте «Метінвест» вже заявив про плани відновлення виробництва після визволення Маріуполя від російських загарбників. Через обстріли компанія зупинила найбільше в Європі коксохімічне виробництво – Авдіївський КХЗ. Ступінь пошкоджень також невідомий.   
  • Найбільша втрата в енергетичному бізнесі – Луганська ТЕС в окупованому місті Щастя, адже вона забезпечувала майже 10% потужності «ДТЕК-Енерго». «Зелені» втрати – понад половина потужностей у відновлювальній енергетиці: Ботієвська, Приморська, Орлівська ВЕС і Трифонівська СЕС захоплені. 
  • Понад 80% земельного банку втратив агрохолдинг Ахметова HarvEast: 90 000 га у Донецькій області знаходяться під окупацією, а 12 000 га у Київській області потребують обстеження й розмінування.

Зруйновані війною. Скільки втратили активів Ахметов, Коломойський, Ярославський та інші найбагатші українці

Контекст

Бої за Маріуполь, де знаходяться два найбільших металургійних заводи «Метінвесту» – «Азовсталь» та «ММК ім. Ілліча», почалися на другий день повномасштабного вторгнення російської армії в Україну. «Метінвест» призупинив роботу цих заводів на день раніше. 

У нещодавньому інтервʼю італійському телеканалу RAI Ахметов заявив про втрату активів із довоєнною капіталізацією понад $20 млрд. Він має намір через суд відшкодувати збитки, завдані російською військовою агресією.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні