Категорія
Новини
Дата

«Метінвест» консервує Авдіївський коксохім. Обстріли міста не вщухають вже кілька тижнів

Група «Метінвест» здійснює процес консервації Авдіївського коксохімічного заводу та мінімізувала чисельність персоналу, що працює на промислових майданчиках заводу, йдеться у пресрелізі групи. Напередодні окупанти обстріляли автобус з робітниками заводу, загинуло 10 осіб.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Усі, хто може виконувати свою роботу дистанційно, були переведені на віддалений режим ще на початку березня, заявили в компанії. 
  • На АКХЗ продовжують працювати фахівці, які забезпечують зберігання промислових потужностей у період воєнних дій. 
  • Наразі на заводі діють сім сховищ, здатних розмістити 2500 осіб. Укриття забезпечені генераторами, медикаментами, питною водою та продуктами харчування в обсязі, достатньому для тривалого перебування.
  • У «Метінвесті» заявили, що готові вивозити всіх співробітників та членів їхніх родин, які бажають покинути небезпечне місце. 

Контекст

Масштабні обстріли Авдіївки не вщухають вже кілька тижнів. У місті немає води, періодично через бойові дії пропадає світло та газ.

3 травня війська РФ обстріляли автобус з робітниками АКХЗ. Внаслідок прямого влучання у пасажирський транспорт 10 співробітників заводу загинули, 20 – отримали тяжкі поранення.

АКХЗ – найбільший коксохімічний завод Європи, основний виробник коксу в Україні. Підприємство входить до групи «Метінвест», основними акціонерами якої є СКМ Рината Ахметова (71,24%) та група компаній «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського (23,76%).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні