Категорія
Новини
Дата

«Метінвест» консервує Авдіївський коксохім. Обстріли міста не вщухають вже кілька тижнів

1 хв читання

Група «Метінвест» здійснює процес консервації Авдіївського коксохімічного заводу та мінімізувала чисельність персоналу, що працює на промислових майданчиках заводу, йдеться у пресрелізі групи. Напередодні окупанти обстріляли автобус з робітниками заводу, загинуло 10 осіб.

Ключові факти

  • Усі, хто може виконувати свою роботу дистанційно, були переведені на віддалений режим ще на початку березня, заявили в компанії. 
  • На АКХЗ продовжують працювати фахівці, які забезпечують зберігання промислових потужностей у період воєнних дій. 
  • Наразі на заводі діють сім сховищ, здатних розмістити 2500 осіб. Укриття забезпечені генераторами, медикаментами, питною водою та продуктами харчування в обсязі, достатньому для тривалого перебування.
  • У «Метінвесті» заявили, що готові вивозити всіх співробітників та членів їхніх родин, які бажають покинути небезпечне місце. 

Контекст

Масштабні обстріли Авдіївки не вщухають вже кілька тижнів. У місті немає води, періодично через бойові дії пропадає світло та газ.

3 травня війська РФ обстріляли автобус з робітниками АКХЗ. Внаслідок прямого влучання у пасажирський транспорт 10 співробітників заводу загинули, 20 – отримали тяжкі поранення.

АКХЗ – найбільший коксохімічний завод Європи, основний виробник коксу в Україні. Підприємство входить до групи «Метінвест», основними акціонерами якої є СКМ Рината Ахметова (71,24%) та група компаній «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського (23,76%).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні