Категорія
Новини
Дата

Росія атакує онлайн-сервіс «єЧерга»

Росія здійснює кібератаку на український онлайн-сервіс бронювання місця для перетину кордону вантажівками «єЧерга». Заклики до кібератак також ширяться російськими пропагандистськими каналами, йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України (Мінвідновлення) 8 травня. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Атаки на сервіс почали фіксувати з 11-тої години дня. Наразі фахівці забезпечують необхідні технічні рішення для того, щоб завадити росіянам впливати на роботу «єЧерги», повідомив заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолій Комірний.
  • Зараз система працює без збоїв, у випадку змін водії та перевізники будуть оперативно проінформовані, йдеться у повідомленні.
  • В міністерстві наголосили, що персональні дані водіїв і дані транспортних засобів, що зареєстровані у системі, захищені та не можуть бути доступними стороннім особам через спроби кібератак.

Контекст

8 травня на 16 пунктах пропуску стартувала послуга запису до електронної черги для перетину кордону водіями вантажівок. 

Вантажні автомобілі, які стали в живу чергу до початку запису в «єЧергу», продовжують їхати у живій черзі. Записатися в «єЧергу» можна на сайті – https://echerha.gov.ua, в мобільному застосунку «єЧерга» – https://equeue.page.link/start.

З середини травня перетин кордону для вантажівок буде можливим лише за записом в електронній черзі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні