Категорія
Новини
Дата

Росія атакувала екологічно небезпечну інфраструктуру

За ніч 27 лютого було три повідомлення про пошкодження екологічно небезпечних обʼєктів. Росія обстріляла нафтобазу, сховище радіоактивних відходів, газопровід

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Васильків, Київська область

О третій ранку російські військові намагалися захопити аеропорт та нанесли ракетний удар по нафтобазі мережі KLO в селі Крячки Васильківської громади. Снаряди влучили у резервуар із паливом нафтобази. Через бої ДСНС не могла приступити до гасіння пожежі.

Мережа KLO повідомила, що у Василькові вдалося врятувати 15 вагонів із дизелем та вісім вагонів із газом. «Цим пальним ми зможемо заправляти ЗСУ, тероборону, медиків, «Київенерго», «Київпастранс» та інших, хто не дає Києву впасти та «тримає небо»!» – йдеться у заяві.

На 7:00 у Василькові тихо, повідомляє Forbes місцева мешканка але нафтобаза до сих пір горить.

КМДА закликає громадян щільно закривати вікна – дим та шкідливі речовини можуть розноситися вітром. 

Росія атакувала екологічно небезпечну інфраструктуру /Фото 1
Росія атакувала екологічно небезпечну інфраструктуру /Фото 2
Попередній слайд
Наступний слайд

Газопровід у Харкові

З першої ночі місто під обстрілами. Окупанти підірвали газопровід. Після вибуху було видно грибовидну хмару. Але це не ядерний удар, хоча візуально вибух був схожий на нього, наголошують у Держспецзвʼязку. Також у місті пошкоджені газогони, електромережі, водогони, повідомляє голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

Росія атакувала екологічно небезпечну інфраструктуру /Фото 3

Харків, підірваний газогін

Пункт захоронення радіоактивних відкодів у Києві

Внаслідок бомбардування Києва постраждав пункт захоронення радіоактивних відходів київської філії «Об’єднання «Радон». У ДСНС заспокоїли: снаряд влучив у паркан. Будівля та ємності не постраждали. За попередньою оцінкою, радіаційної загрози населенню немає.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі закликав утриматися від дій, «які можуть поставити під загрозу збереження ядерного матеріалу та безпечну експлуатацію всіх ядерних установок» в Україні. Гроссі нагадав про можливі серйозні наслідки будь-яких інцидентів для довкілля та здоровʼя людей.

«Те, що окупанти роблять Харкову, Охтирці, Києву, Одесі та іншим містам і селищам, тягне на міжнародний трибунал», – заявив президент України Володимир Зеленський.

24 лютого президент країни-агресора Володимир Путін почав так звану «спеціальну військову операцію» в Україні. Збройні сили Росії атакували військову інфраструктуру, аеродроми та цивільні об’єкти по всій Україні. Президент Володимир Зеленський ввів воєнний стан. Йдуть запеклі бої, зокрема за столицю.

Хроніка подій 27 лютого. Київ відбиває атаки, світ готує посилені санкції, хакери бʼють Росію

Що відбувалося попередні дні читайте тут:

Хроніка війни 26 лютого: День третій. Битва за Київ. Тільки перевірена інформація

Хроніка війни 25 лютого: День другий: битва за Україну. Тільки перевірена інформація

Хроніка війти 24 лютого: День перший: битва за Україну. Тільки перевірена інформація

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні