Категорія
Новини
Дата

Росія намагається поставити Україні ультимативні умови, пропонуючи переговори в Білорусі. Що відбувається з переговорами про мир

Маніпуляції російської сторони з переговорним процесом очевидні, каже радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Росія пропонує переговори в Білорусі, Україна відмовила

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Росія намагається поставити Україну у неприпустимі ультиматівні умови, від яких країна вже різко і категорично відмовилась, каже Подоляк. Які саме умови пропонує Росія, він не уточнив. «Росія принижує Білорусь, використовуючи її», – каже він.
  • Росія заявляє світу, що нібито більше за всіх готова до переговорів, але це неправда. «[Вони] влаштовують очевидну постановку за назвою «ми їдемо в Гомель» і… починають нищити нашу інфраструктуру тяжкими бомбардирувальниками та масштабними обстрілами житлових кварталів крилатими ракетами», – каже Подоляк.
  • З такою «брудною» поведінкою російської сторони, за словами Подоляка, можна розраховувати на ще більш негативну реакцію Заходу і на ще більш жорсткі санкції; розраховувати на викреслення Росії з будь-яких міжнародних комунікацій.
  • Зараз переговори мають бути за погодженим форматом, містом, з реальним змістом та справедливим результатом. «Це можливо, якщо Росія перестане влаштовувати свої маніпулятивні вистави навколо переговорів», – говорить Подоляк.

Контекст

Україна погодилася на пропозицію Володимира Путіна про переговори, сказав 25 лютого (два дні тому) прессекретар президента Зеленського Сергій Никифоров. Сторони почали консультації щодо місця та часу.

«Маю спростувати заяви про те, що ми відмовилися від переговорів, – сказав тоді Никифоров. – Україна була і залишається готовою говорити про припинення вогню і мир. Це наша незмінна позиція. Що швидше почнуться переговори, то більше буде шансів відновити нормальне життя».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні