Категорія
Новини
Дата

Росія скоротить на 40% прокачування газу «Північним потоком». «Газпром» заявив, що Siemens затримує ремонтні роботи

Прокачування газу «Північним потоком» впаде на 40% через «несвоєчасне проведення ремонтних робіт» компанією Siemens, повідомив «Газпром». Ціна на газ у Європі на цьому повідомленні зросла на 10%, пише «Інтерфакс».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Газпром» заявив про несвоєчасне повернення компанією Siemens газоперекачувальних агрегатів з ремонту та технічні несправності двигунів, які отримали припис Ростехнагляду про тимчасову заборону експлуатації. 
  • Наразі на компресорній станції «Портова» може бути використано тільки три газоперекачувальні агрегати, пояснили у «Газпромі».
  • «Постачання газу в газопровід «Північний потік» наразі може бути забезпечено в обсязі до 100 млн куб. м на добу (при плановому обсязі 167 млн ​​куб. м на добу)», – зазначає російська компанія.
  • Ціна газу в Європі на цьому повідомленні зросла більш як на 10% – до $978 за тисячу кубометрів.

Контекст

У травні Siemens оголосив про припинення бізнесу у РФ. Компанія розпочала процедуру згортання своєї виробничої та операційної діяльності. 

До контуру бізнесу Siemens входять операції у сфері автоматизації та цифровізації для промисловості, інтелектуальної інфраструктури, транспорту, розподілених енергосистем. 

У РФ представлені дві окремі компанії – «Сіменс» та «Сіменс енергетика». Siemens Energy є одним із основних постачальників енергообладнання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні