Категорія
Новини
Дата

Росія скоротить на 40% прокачування газу «Північним потоком». «Газпром» заявив, що Siemens затримує ремонтні роботи

1 хв читання

Прокачування газу «Північним потоком» впаде на 40% через «несвоєчасне проведення ремонтних робіт» компанією Siemens, повідомив «Газпром». Ціна на газ у Європі на цьому повідомленні зросла на 10%, пише «Інтерфакс».

Ключові факти

  • «Газпром» заявив про несвоєчасне повернення компанією Siemens газоперекачувальних агрегатів з ремонту та технічні несправності двигунів, які отримали припис Ростехнагляду про тимчасову заборону експлуатації. 
  • Наразі на компресорній станції «Портова» може бути використано тільки три газоперекачувальні агрегати, пояснили у «Газпромі».
  • «Постачання газу в газопровід «Північний потік» наразі може бути забезпечено в обсязі до 100 млн куб. м на добу (при плановому обсязі 167 млн ​​куб. м на добу)», – зазначає російська компанія.
  • Ціна газу в Європі на цьому повідомленні зросла більш як на 10% – до $978 за тисячу кубометрів.

Контекст

У травні Siemens оголосив про припинення бізнесу у РФ. Компанія розпочала процедуру згортання своєї виробничої та операційної діяльності. 

До контуру бізнесу Siemens входять операції у сфері автоматизації та цифровізації для промисловості, інтелектуальної інфраструктури, транспорту, розподілених енергосистем. 

У РФ представлені дві окремі компанії – «Сіменс» та «Сіменс енергетика». Siemens Energy є одним із основних постачальників енергообладнання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні