Категорія
Новини
Дата

Росія вчергове вдарила по Одещині. Постраждала інфраструктура порту Рені, є поранені

В ніч на 24 липня Росія майже чотири години атакувала дронами-камікадзе портову інфраструктуру Дунаю. Є руйнування і постраждалі серед працівників порту, повідомила пресслужба ОК «Південь». За даними Forbes, удару зазнав порт Рені, пошкоджені обʼєкти портового оператора Maersk. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Ворог вчергове атакував портову інфраструктуру дронами «Shahed-136». Три з них було знищено силами протиповітряної оборони.
  • Внаслідок влучань зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження інших видів вантажів, в одному із виробничих приміщень сталася пожежа, яку оперативно ліквідовано, повідомили в ОК «Південь»
facebook ОК Південь

Наслідки нічної атаки Росії на портову інфраструктуру. Фото: ОК "Південь" Фото facebook ОК Південь

Росія вчергове вдарила по Одещині. Постраждала інфраструктура порту Рені, є поранені /Фото 1

Наслідки нічної атаки Росії на портову інфраструктуру. Фото: ОК "Південь"

Попередній слайд
Наступний слайд
facebook ОК Південь

facebook ОК Південь

  • Внаслідок нічної атаки постраждали шестеро осіб, повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер. До лікарні госпіталізували чотирьох поранених, один з яких – у стані середньої важкості. Інші троє – з легкими осколковими пораненнями та забоями. 
  • Як повідомив Forbes співрозмовник з учасників ринку перевезень, на порт Рені прийшлося близько 15 ударів, пошкоджена інфраструктура світового портового оператора Maersk.
  • За словами голови Ренійської громади Ігоря Плєхова, зруйновано три склади із зерном. Вибуховою хвилею пошкоджено вікна будівель та споруд на підприємстві. Були локальні спалахи, які оперативно ліквідовані, зазначив Плєхов, якого цитує місцеве видання Рені-Одеса.

Контекст

19-21 липня ворог атакував портову інфраструктуру Одеси та області. Зокрема, удар було нанесено по зерновому та олійному терміналах. У порту Чорноморськ знищено 60 000 т зерна. Постраждала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group. 

Це сталося після того, як 17 липня РФ направила Туреччині, Україні й ООН свої заперечення щодо продовження «зернової угоди» і відмовилася її продовжувати.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні