Категорія
Новини
Дата

Росія вкотре атакувала Україну ракетами та дронами. Є влучання у цивільні об’єкти та інфраструктуру

У ніч на понеділок, 16 жовтня, російські окупанти атакували Україну з кількох напрямків, застосувавши балістичне озброєння, керовані авіаційні ракети та ударні безпілотники, повідомляють Повітряні сили ЗСУ. ППО знищила дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 11 «шахедів». Є руйнування цивільних обʼєктів та інфраструктури.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Було зафіксовано застосування однієї балістичної ракети «Іскандер М», п’яти керованих авіаційних ракет Х-59 та 12 ударних БпЛА типу Shahed-136/131.
  • Авіаційними ракетами Росія атакувала північні та східні регіони України, «шахеди» направила у різних напрямках, зокрема на захід.
  • Силами та засобами Повітряних сил було знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 11 Shahed-136/131.
  • За даними начальника Полтавської ОВА Філіпа Проніна, уламки ракети пошкодили кілька приватних будинків, влучань у цивільну чи критичну інфраструктуру немає. За попередньою інформацією, постраждало троє людей, серед них одна 10-річна дитина. 
  • Дніпропетровську область уночі окупанти атакували ракетами, ударами важкої артилерії, РСЗВ. У результаті пошкоджено обʼєкт інфраструктури, житлові будинки, господарські споруди, газопровід і чотири лінії електропередач, написав голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.
  • «Без світла залишилися майже півтори тисячі родин», – повідомив він.
  • На Кіровоградщині також є влучання внаслідок російської атаки, одна людина поранена, повідомляє ОВА.
  • За даними Міненерго, у Полтавській області внаслідок обстрілу пошкоджено лінії електропередачі, знеструмлено декілька житлових будинків.
  • У Харківській області залишаються без газопостачання понад 4000 домогосподарств. Тривають аварійно-відновлювальні роботи.
  • Учора, 15 жовтня, внаслідок ракетного удару було знеструмлено підстанцію 150 кВ в Херсоні, без світла залишалися 130 000 споживачів. Наразі всіх заживлено.
  • Також через обстріли залишається знеструмленою частина споживачів в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Контекст

У ніч на 12 жовтня Росія атакувала Україну ударними БпЛА, було знищено 28 із 33 «шахедів», повідомляли Повітряні сили ЗСУ. Нічна атака була спрямована на припортову інфраструктуру Подунавʼя. Внаслідок атаки було влучання, пошкоджено складські будівлі в припортовій зоні на півдні Одещини, а також приватні будинки мирних мешканців.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні