Категорія
Новини
Дата

Росія вкотре атакувала Україну «шахедами», є влучання у припортову інфраструктуру Подунавʼя

У ніч на четвер, 12 жовтня, Росія атакувала Україну ударними БпЛА, було знищено 28 із 33 «шахедів», повідомляють Повітряні сили ЗСУ. Нічна атака була спрямована на припортову інфраструктуру Подунавʼя.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Атаку «шахедами» окупанти здійснили з північного та південного напрямків – Білгородської області та з мису Чауда в Криму.
  • Усього було зафіксовано пуски 33 «шахедів» по різних напрямках, протиповітряна оборона працювала в щонайменше шести областях України.
  • Силами та засобами Повітряних сил у взаємодії із ППО знищено 28«Shahed-131/136.
  • За даними Сил оборони Півдня України, внаслідок атаки є влучання, пошкоджено складські будівлі в припортовій зоні на півдні Одещини, а також приватні будинки мирних мешканців.
  • Попередньо відомо про одну поранену цивільну особу.
  • Голова Одеської військової обласної адміністрації Олег Кіпер повідомив, що над областю ППО збили 10 «шахедів».
  • «В Ізмаїльському районі зафіксовані пошкодження припортової інфраструктури та житлових будинків. На місці виникли пожежі, їх вже ліквідовано», – написав він.

Контекст

Росія веде систематичні атаки на портову та логістичну інфраструктуру Півдня України з метою завдати шкоди експортному потенціалу України.

За словами віцепремʼєра Олександра Кубракова, з 18 липня, після виходу РФ із «зернової угоди», через російські атаки в Україні пошкоджено більше сотні обʼєктів портової інфраструктури: склади зерна та олійних культур; зернові термінали; портові крани й обладнання; судна. Внаслідок цих атак близько третини портової інфраструктури пошкоджено або знищено. За даними британського уряду, за два місяці російських атак на порти Україна втратила третину експортного потенціалу.

У ніч на 10 жовтня Росія атакувала Одеську область ударними безпілотниками, зазнала пошкоджень логістична інфраструктура, повідомляв Кіпер.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні