Категорія
Новини
Дата

Росія продовжує атакувати Україну ракетами та дронами, активізує наступ біля Авдіївки

Росія завдала удару зенітною керованою ракетою С-300 по цивільних будинках у населеному пункті Великий Бурлук Харківської області, повідомляє Генштаб ЗСУ. Також окупанти атакували південні регіони «шахедами», більшу частину з яких знищила ППО. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Загалом ворог завдав два ракетних і 76 авіаційних ударів, здійснив 83 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах. 
  • Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, зокрема й діти. Руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.
  • На Авдіївському напрямку окупанти силами до трьох батальйонів за підтримки танків та броньованих машин активізували наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. 
  • «Наші захисники відбили усі атаки ворога та не допустили втрат рубежів і позицій», – сказано у повідомленні.
  • Загалом протягом минулої доби відбулося 108 бойових зіткнень.

Контекст 

Зранку 10 жовтня Авдіївка зазнала артилерійського й танкового обстрілів з боку окупантів, повідомляло Міністерство внутрішніх справ. За словами народного депутата, колишнього гендиректора Авдіївського коксохімічного заводу Муси Магомедова, окупанти намагалися штурмувати Авдіївку з третьої ранку і вкотре обстріляли будівлю заводоуправління АКХЗ. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні