Категорія
Новини
Дата

Росія вночі атакувала промисловий обʼєкт на Тернопільщині й енергооб’єкти на Сумщині

1 хв читання

У ніч на 20 серпня РФ завдала удару по промисловому об’єкту на Тернопільщині, виникла пожежа, її гасіння ще триває, повідомила Тернопільська ОВА. Місцевих мешканців закликали без потреби не виходити з дому. За даними Сумської ОВА, росіяни також завдали ракетного удару по енергетичних обʼєктах області, 18 500 людей без світла.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • За словами начальника Головного управління ДСНС в області Віктора Маслея, повідомлення про пожежу на одному з підприємств міста Тернополя надійшло близько 3:00.
  • По прибуттю на місце події було встановлено загоряння внаслідок влучання в одну з ємностей, де зберігалися паливно-мастильні матеріали, внаслідок чого виникла пожежа. 
  • Для ліквідації пожежі було залучено близько 20 одиниць техніки та понад 90 рятувальників. Також залучили два пожежні поїзди з Тернополя і Львова.
  • О 6:50 пожежу локалізували. Наразі відбувається гасіння пожежі. 
  • У Тернопільському районі вже проводяться заміри якості повітря і води.
  • В ОВА закликали при плануванні дня без потреби не виходити з дому, максимально обмежити перебування дітей на вулиці, зачинити вікна в приміщеннях, ретельно мити продукти, принесені з вулиці. 
  • Також у ніч на 20 серпня Росія завдала ракетного удару по обʼєктах енергетики Глухівської громади на Сумщині. Внаслідок атаки без електропостачання залишилося 72 населені пункти, понад 18 500 абонентів.
  • Тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Контекст

У ніч на 20 серпня Росія атакувала двома балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23 із Воронезької області, крилатою ракетою «Іскандер-К» із Брянської області, керованими авіаційними ракетами Х-59 із повітряного простору Курської та Запорізької областей, а також 26 ударними БпЛА типу Shahed, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

В результаті було збито 28 повітряних цілей: одну крилату ракету «Іскандер-К», дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 25 ударних БпЛА Shahed-131/136 у межах Київської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Вінницької, Хмельницької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд