Категорія
Новини
Дата

Росія вночі завдала масованого удару по Конотопу, ситуація з електропостачанням критична

1 хв читання

У ніч на червер, 12 вересня, ворог здійснив масований авіаційний удар по обʼєктам енергетики та цивільної інфраструктури Конотопської громади, повідомляє Сумська ОВА. За словами міського голови Конотопа, енергетична інфраструктура зазнала значних пошкоджень, ситуація з електропостачанням критична.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • За даними ОВА, росіяни застосували БпЛА типу «Шахед», скерувавши їх у тому числі на житлові будинки, заклади освіти та медицини.
  • За попередньою інформацією, внаслідок ворожої атаки поранення різного ступеня тяжкості отримали 14 людей. 
  • Нацполіція інформує, що у місті пошкоджено сім багатоквартирних будинків, один житловий будинок, лікарню, навчальний заклад, автомобілі, гаражі, магазин. На місці працюють всі профільні служби. 
  • Міський голова Конотопа Артем Семеніхін зазначив, що енергетики працюють над відновленням електропостачання в лікарні і на водоканалі.
  • «Коли зʼявиться електрика в домівках мешканців хоча б погодинно – ніхто не візьметься прогнозувати», – написав він.
  • Вода у місті подаватиметься погодинно.
  • Також у Конотопі знищено ділянку трамвайної колії в центрі міста і рух трамваїв буде обмежено.
Росія вночі завдала масованого удару по Конотопу, ситуація з електропостачанням критична /Фото 1

Фото: Сумська обласна прокуратура

Росія вночі завдала масованого удару по Конотопу, ситуація з електропостачанням критична /Фото 2

Фото: Сумська обласна прокуратура

Росія вночі завдала масованого удару по Конотопу, ситуація з електропостачанням критична /Фото 3

Фото: Сумська обласна прокуратура

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Російські війська не припиняють щоденних обстрілів обʼєктів енергетичної інфраструктури. Наразі триває масштабна ремонтна кампанія для відновлення стабільної роботи енергосистеми та підготовки до осінньо-зимового періоду.

Під час останньої масштабної атаки 26 серпня понад 200 російських ракет і дронів завдали українській енергосистемі шкоди, яка спровокувала масштабні відключення світла. У чому особливість цієї атаки та як енергетики долають її наслідки, читайте в інтерв’ю із членом наглядової ради «Укренерго» Юрієм Бойком.

Через повномасштабне вторгнення РФ енергетичний сектор України зазнав прямих збитків і непрямих фінансових втрат на суму €56,2 млрд, тоді як потреби у відновленні, що передбачають повну реконструкцію зруйнованих об’єктів за принципом «Відбудувати краще, ніж було», становлять €50,5 млрд. Таку оцінку дає аналітична команда Київської школи економіки (KSE) станом на травень 2024 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд