Категорія
Новини
Дата

Росія запровадила санкції проти президента США Байдена та премʼєра Канади Трюдо

Росія запровадила санкції проти президента США Джо Байдена, його сина Хантера та ще 11 американських громадян, пише meduza. Також до РФ заборонили в'їзд прем'єру Канади Джастіну Трюдо.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Вʼїзд на територію Росії також заборонили держсекретарю Ентоні Блінкену, міністру оборони Ллойду Остіну, голові Обʼєднаного комітету начальників штабів Марку Міллі, помічнику президента США Джейкобу Саллівану, директору ЦРУ Вільяму Бернсу, прессекретарю Білого дому Джену Псакі та іншим.
  • Санкції ухвалено «у порядку зустрічної реакції» та «у відповідь на серію безпрецедентних санкцій, які забороняють, крім іншого, вʼїзд у США для вищих посадових осіб РФ».
  • МЗС Росії обіцяє найближчим часом розширити список і додати до нього чиновників, військових, бізнесменів та медійних персон, які «налаштовані русофобськи».
  • Доповнено. МЗС Росії повідомило про санкції проти премʼєр-міністра Канади Джастіна Трюдо, міністра закордонних справ Мелані Жолі та міністра оборони Аніти Ананд. У списку загалом 313 осіб.

Контекст

США 28 лютого разом з союзниками запровадили санкції проти президента РФ Путіна, міністра закордонних справ Лаврова та членів Ради безпеки Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні