Категорія
Новини
Дата

Російська S7 відклала запуск лоукостера через відсутність літаків

Російська авіакомпанія S7 заморозила запуск лоукостера Citrus через відсутність літаків, повідомляє РБК. Лоукостер мав розпочати польоти ще влітку 2021 року. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «У поточних обставинах S7 Group заморожує проєкт лоукостера Citrus. У 2022 році поставки необхідних для запуску лоукостера літаків не відбудуться, тому розвиток авіакомпанії з такою бізнес-моделлю зараз, на жаль, неможливий», – повідомили у пресслужбі компанії.
  • Подальші рішення щодо проєкту Citrus у компанії обіцяють ухвалити до кінця цього року. У пресслужбі заявили, що команда проєкту продовжить роботу в холдингу, у тому числі щодо виконання рейсів спільно з авіакомпанією «Глобус», на базі якого створювався лоукостер.

Контекст

S7 анонсувала створення дочірнього лоукостера влітку 2021 року. Citrus мав розпочати польоти у липні 2022-го. Передбачалося, що парк авіакомпанії повністю складатиметься з літаків Airbus A320neo.

Раніше авіавиробники Boeing та Airbus у відповідь на вторгнення РФ в Україну заявили про припинення технічного обслуговування та підтримки російських авіакомпаній та постачання їм запчастин.

Найбільші російські авіакомпанії зараз експлуатують переважно іноземні літаки. За даними мінтрансу РФ, частка повітряних суден закордонного виробництва в комерційному парку пасажирських літаків становить понад 67% – це приблизно 740 лайнерів. На них припадало близько 95% пасажирообороту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні