Категорія
Новини
Дата

Російська служба BBC призупиняє роботу журналістів в країні. Новий закон загрожує їм в'язницею

Служба новин ВВС російською мовою продовжуватиме працювати за межами Росії, йдеться на сайті BBC.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Головні факти:

  • Російський парламент ухвалив закон, який оголошує злочином поширення «фейкової» інформації про збройні сили. Кремль заперечує проти того, щоб конфлікт називали війною, натомість називаючи його «спеціальною військовою операцією».
  • Генеральний директор BBC Тім Деві сказав: «Схоже, що цей закон криміналізує процес незалежної журналістики. Він не залишає нам іншого вибору, крім як тимчасово призупинити роботу всіх журналістів BBC News та їхнього допоміжного персоналу в Російській Федерації, поки ми не побачили наслідки цього небажаного явища».
  • Служба BBC News російською мовою продовжить роботу за межами Росії.

Контекст:

Держдума і Рада Федерації 4 березня ухвалили проєкт поправок до Кримінального кодексу РФ, якими запроваджуються штрафи та кримінальна відповідальність для росіян за поширення «свідомо неправдивої інформації» («фейків») про російську армію, за антивоєнні дії та заклики, а також заклики до введення санкцій проти Росії. Покарання за поширення «фейків» починається зі штрафу 700 000 рублів та може сягати 15 років увʼязнення.

Вночі 4 березня в Росії не працювали або частково працювали Facebook, Google Play, App Store, Twitter, «Російська служба BBC», «Радіо Свобода», Deutsche Welle, «Медуза».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні