Категорія
Новини
Дата

Російські активи французької Renault переходять у держвласність. Планується випуск автомобілів «Москвич»

Російські активи французької групи Renault переходять у державну власність, заявили у Мінпромторгу РФ. Планується відновити виробництво авто під брендом «Москвич».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Відбулося підписання угод про передачу російських активів Групи Renault Російській Федерації та уряду Москви, йдеться у повідомленні відомства.
  • 67,69% акцій концерну «АвтоВАЗ», якими володіла група Renault, перейдуть Науково-дослідному автомобільному та автомоторному інституту (НАМІ), а 100% акцій «Рено Росія» – уряду Москви. Решту акції «АвтоВАЗу» збереже держкорпорація «Ростех».
  • Renault залишає за собою опціон на зворотний викуп своєї частки в «АвтоВАЗі», який може бути реалізований протягом шести років, повідомили у Мінпромторгу.
  • «АвтоВАЗ» займатиметься сервісним обслуговуванням автомобілів Renault у РФ та продовжить випуск усієї лінійки автомобілів Lada на своїх заводах, повідомили в міністерстві.
  • На московському заводі «Рено» планується відновити виробництво авто під брендом «Москвич», повідомив мер Москви Сергій Собянін. Влада спробує зберегти «більшу частину» колективу підприємства.
  • Відновлювати завод допомагатиме група «КамАЗ». «На першому етапі буде організовано виробництво класичних автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння, а в перспективі – і електромобілів», – повідомив Собянін.
  • Доповнено. За інформацією WSJ, Renault продала свої російські активи за 2 рублі: по рублю за частку в «АвтоВАЗі» та за московський завод. 
  • Позашляховик Renault Duster продовжать виробляти після відходу Renault з «АвтоВАЗу», але під брендом Lada, повідомив Мінпромторг. Це частина домовленостей із французькою групою, пише ТАСС.

Контекст

Наприкінці березня Renault призупинила роботу на заводі в Москві через брак деталей.

У 2021 році «АвтоВАЗ» продав 350 000 авто, принісши Renault 12% виручки (€186 млн). Загалом Renault має три заводи у Росії, а частка російського ринку складає 8% у загальній виручці компанії. Renault збирає у Росії кросовери Duster, Arkana та Kaptur, а також позашляховик Nissan Terrano.

Ринок РФ є другим за обсягом для Renault. Наприкінці минулого року компанія оцінила російський бізнес у $2,4 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні