Категорія
Новини
Дата

Російський удар по друкарні в Харкові вбив людей і спалив 50 000 книг – Зеленський (доповнено)

1 хв читання

Унаслідок удару Росії по типографії у Харкові 23 травня загинули люди і згоріли 50 000 книг. Про це повідомив президент Володимир Зеленський. Він побував на місці зруйнованого російськими ракетами поліграфічного комплексу «Фактор Друк» в Харкові.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 23.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Деталі

  • «Вчорашній удар Росії по Харківській області, унаслідок якого загинули й були поранені люди, зруйнована друкарня і спалено 50 000 книг, демонструє, що Росія воює з людяністю і всіма аспектами нормального життя», – заявив президент України.
  • За його словами, для того, щоб терор Росії програв, потрібно лише одне – достатня рішучість світових лідерів.
  • «Достатня протиповітряна оборона українських міст і громад, достатні далекобійні можливості наших воїнів, достатньо сміливі політичні рішення», – наголосив Зеленський.
  • Доповнено. У пʼятницю Зеленський прибув до одного із найбільших поліграфічних комплексів Харкова та всієї України, який зазнав ракетного удару.
  • Вчора тут загинуло семеро людей, ще 21 людина зазнала поранень. Внаслідок атаки було зруйновано виробничий комплекс, десятки тисяч книжок спалені цим ударом. Президент заявив, що держава допоможе типографії відновити роботу.

Контекст

Останні місяці РФ майже щодня завдає ракето-дронових ударів та атакує Харків КАБами. Напередодні ворог вдарив по типографії «Фактор-Друк»

За даними засновника і президента Групи компаній «Фактор» Сергія Політучого, семеро загиблих та 16 травмованих. Понад 1000 квадратних метрів палітурного цеху вигоріли вщент разом з унікальним обладнанням, написав підприємець на сторінці у Facebook.

Типографія «Фактор-друк» входить до групи компаній «Фактор» разом із видавництвом і книгарнями Vivat. Там друкувалися книжки практично усіх українських видавництв, йдеться у повідомленні в офіційному телеграм-каналі книгарні Vivat.

23 травня російські війська завдали близько десяти ударів по цивільній інфраструктурі Харкова. Крім друкарні окупанти вдарили по транспортній інфраструктурі та одному з підрозділів комунального підприємства, що займається життєзабезпеченням міста.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні