Категорія
Новини
Дата

Російський ВТБ банк виставив на продаж європейський підрозділ через санкції

1 хв читання

Російський ВТБ банк, який потрапив у санкційні списки США, ЄС та Великої Британії, виставив на продаж свій європейський підрозділ VTB Bank Europe SE. Про це пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Продаж VTB Bank Europe – не єдиний варіант, але угода може бути погоджена за короткий час, пише агентство із посиланням на власні джерела.
  • VTB Bank Europe працює у Франкфурті і головний німецький банківський регулятор BaFin підтримує плани його продажу.
  • BaFin разом із ЦБ Німеччини побоюються негативних наслідків для банку, які вимагатимуть втручання місцевого Агентства зі страхування вкладів та обернуться фінансовими втратами для сектора, сказали співрозмовники Bloomberg на умовах анонімності.
  • Продаж VTB Bank Europe ускладнюють санкції проти ВТБ. Обговорюється також варіант обміну з ВТБ російськими та європейськими активами, але його провести також важко, кажуть джерела Bloomberg.

Контекст

Раніше Федеральне управління фінансового нагляду (BaFin) заявляло, що уважно стежить за роботою «дочки» ВТБ і публікувало щоденні звіти про її фінансові потоки.

На початку березня ВТБ банк заявив, що готується згорнути європейський бізнес та вийти з ринку.

ВТБ має інвестиційно-банківську операцію в Лондоні та роздрібний банк у Німеччині зі 160 000 клієнтів. Після санкцій та замороження активів західними країнами вирішив, що не може працювати за межами Росії.

ВТБ Європа має понад €4 млрд депозитів для переважно німецьких роздрібних клієнтів, яких спокусила пропозиція банку про вищі за ринкові відсотки. У європейському напрямку банку працює 230 співробітників у Франкфурті і ще 30 – в Австрії. ВТБ управляє також бізнесом з торгівлі сировиною в кантоні Цуґ (Швейцарія), де працюють 60 осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні