Категорія
Новини
Дата

Російський ВТБ банк виставив на продаж європейський підрозділ через санкції

Російський ВТБ банк, який потрапив у санкційні списки США, ЄС та Великої Британії, виставив на продаж свій європейський підрозділ VTB Bank Europe SE. Про це пише Bloomberg.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Продаж VTB Bank Europe – не єдиний варіант, але угода може бути погоджена за короткий час, пише агентство із посиланням на власні джерела.
  • VTB Bank Europe працює у Франкфурті і головний німецький банківський регулятор BaFin підтримує плани його продажу.
  • BaFin разом із ЦБ Німеччини побоюються негативних наслідків для банку, які вимагатимуть втручання місцевого Агентства зі страхування вкладів та обернуться фінансовими втратами для сектора, сказали співрозмовники Bloomberg на умовах анонімності.
  • Продаж VTB Bank Europe ускладнюють санкції проти ВТБ. Обговорюється також варіант обміну з ВТБ російськими та європейськими активами, але його провести також важко, кажуть джерела Bloomberg.

Контекст

Раніше Федеральне управління фінансового нагляду (BaFin) заявляло, що уважно стежить за роботою «дочки» ВТБ і публікувало щоденні звіти про її фінансові потоки.

На початку березня ВТБ банк заявив, що готується згорнути європейський бізнес та вийти з ринку.

ВТБ має інвестиційно-банківську операцію в Лондоні та роздрібний банк у Німеччині зі 160 000 клієнтів. Після санкцій та замороження активів західними країнами вирішив, що не може працювати за межами Росії.

ВТБ Європа має понад €4 млрд депозитів для переважно німецьких роздрібних клієнтів, яких спокусила пропозиція банку про вищі за ринкові відсотки. У європейському напрямку банку працює 230 співробітників у Франкфурті і ще 30 – в Австрії. ВТБ управляє також бізнесом з торгівлі сировиною в кантоні Цуґ (Швейцарія), де працюють 60 осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні