Категорія
Новини
Дата

Російський ВТБ банк готується вийти з європейського ринку через санкції 

Російський ВТБ банк, який потрапив у санкційні списки США, ЄС та Великої Британії, готується згорнути європейський бізнес та вийти з ринку. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на співрозмовників, знайомих із ситуацією.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Головні факти:

  • «Ми намагаємося зробити це якомога швидше, але операції в Європі набагато складніші, ніж у Великій Британії», – розповів виданню один зі співрозмовників, що бере участь у плануванні виходу банку. «Ми робимо все можливе, щоб повернути гроші клієнтів».

Контекст:

ВТБ має інвестиційно-банківську операцію в Лондоні та роздрібний банк у Німеччині зі 160 000 клієнтів. Після санкцій та замороження активів західними країнами вирішив, що не може працювати за межами Росії. Крім того, з 12 березня банк відключать від міжнародної платіжної системи Swift.

ВТБ Європа має понад 4 млрд євро депозитів для переважно німецьких роздрібних клієнтів, яких спокусила пропозиція банку про вищі за ринкові відсотки. У європейському напрямку банку працює 230 співробітників у Франкфурті і ще 30 – в Австрії. ВТБ управляє також бізнесом з торгівлі сировиною в кантоні Цуґ (Швейцарія), де працюють 60 осіб.

Російський ВТБ банк є вже другим, хто через санкції виходить з європейського ринку та повертається в РФ. Першим був Сбєрбанк.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні