Категорія
Новини
Дата

Розмінування, енергетична і гуманітарна допомога. США анонсували новий пакет підтримки України

1 хв читання

Держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про новий пакет підтримки України, про це він повідомив під час пресконференції у Києві. Пакет включає допомогу енергосистемі та гуманітарну пітримку, а також кошти на розмінування.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • За словами Блінкена, США виділяють $325 млн на підтримку енергосистеми України.
  • Також він анонсував виділення $290 млн нової гуманітарної допомоги для забезпечення питною водою, їжею, житлом, медициною.
  • Окрім цього, США нададуть $102 млн на гуманітарне розмінування, щоб допомогти очистити територію від протипіхотних мін і інших вибухових речовин. 
  • Держсекретар США також додав, що під час переговорів у Києві порушували питання застосування далекобійної зброї по військових цілях у РФ, але жодних рішень він не оголосив. «Я планую повернутися з цією дискусією до Вашингтона та поінформувати президента про те, що я почув», – сказав він.

Контекст

11 вересня Велика Британія оголосила, що надає £242 млн на підтримку України на тлі російських атак. Також $484 млн виділять на фіскальну підтримку та постачання військової техніки. Кошти спрямують на надання життєво важливих державних послуг, включаючи підтримку роботи шкіл та лікарень, оплату праці державних службовців та фінансування пенсій. 

На початку місяця джерела Reuters повідомляли, що США готуються надати Україні крилаті ракети великої дальності, що здатні вражати обʼєкти в глибині Росії. Потенційно надання високоточного озброєння може ускладнити наступальні операції для російської армії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд