Категорія
Новини
Дата

Велика Британія виділить понад £600 млн допомоги Україні

1 хв читання

Велика Британія надає £242 млн на підтримку України на тлі російських атак, а також $484 млн на фіскальну підтримку та постачання військової техніки, повідомляє пресслужба британського уряду. Британський міністр закордонних справ Девід Леммі перебуває із офіційним візитом у Києві.

Країна часто була першою серед тих, хто надавав важливу військову допомогу Україні – від крилатих ракет Storm Shadow до ескадрильї танків Challenger 2.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Британський уряд виділяє £242 млн для негайних гуманітарних, енергетичних та стабілізаційних потреб, а також підтримки реформ, відновлення та реконструкції. 
  • На тлі триваючих атак РФ і руйнувань інфраструктури кошти мають забезпечити підтримку найбільш вразливим категоріям населення, а також підтримку більш довгострокових економічних, відновлювальних та енергетичних потреб.
  • Міністр закордонних справ також оголосив про намір розгорнути кредитні гарантії на суму $484 млн для кредитування Світового банку до кінця року, щоб зміцнити економічну стабільність України.
  • Кошти спрямують на надання життєво важливих державних послуг, включаючи підтримку роботи шкіл та лікарень, оплату праці державних службовців та фінансування пенсій. 

Контекст

Із лютого 2022 року Велика Британія надала £695 млн як двосторонню невоєнну підтримку, а також $2,5 млрд у вигляді фіскальної підтримки (кредитні гарантії), яка до 2027 року зросте до $5 млрд.

Через повномасштабне вторгнення РФ енергетичний сектор України зазнав прямих збитків і непрямих фінансових втрат на суму $56,2 млрд, тоді як потреби у відновленні, що передбачають повну реконструкцію зруйнованих об’єктів за принципом «Відбудувати краще, ніж було», становлять $50,5 млрд. Таку оцінку дає аналітична команда Київської школи економіки (KSE) станом на травень 2024 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд