Категорія
Новини
Дата

Розмови Ілона Маска про покупку Twitter відвертають увагу від проблем у Tesla. Що не так у виробника електрокарів

Світ спостерігає за заявами Ілона Маска про бажання купити соціальну мережу Twitter, яку він оцінив у $43 млрд. І хоча значних успіхів у процесі поки що немає, розмови можуть грати на руку власнику Tesla, щоб приховати проблеми основного активу, пише The Washington Post. Що не так у Tesla?

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Шанхайський завод Tesla, де виготовляються седани й кросовери, був закритий протягом кількох тижнів через нову хвилю коронавірусу в Китаї. Раніше Tesla назвала шанхайський завод своїм основним експортним центром, що робить його критичним місцем для виробника.
  • «Це був *винятково* складний квартал через перерви в ланцюжках поставок і політику Китаю, щодо відсутності Covid-19», — написав він у твіттері у квітні. «Видатна робота команди Tesla та ключових постачальників врятувала ситуацію».
  • Tesla заявила, що поставила понад 300 000 автомобілів у першому кварталі 2022 року, позиціонуючи свої показники як сильний результат, «попри поточні проблеми з ланцюгом поставок і закриття заводів».
  • Покупці Tesla у деяких місцях чекають понад шість місяців, щоб отримати свої нові автомобілі, пише видання. Такі затримки імовірно залишаться, оскільки закриття Китаю може скоротити виробництво Tesla на 50 000 автомобілів у наступному кварталі.
  • Припинення виробництва Tesla в Китаї почалося наприкінці березня. 19 квітня Reuters повідомило, що фабрика знову відкрилася, посилаючись на китайське інформаційне агентство Сіньхуа. Однак робота буде обмежена однією зміною, а працівникам доведеться жити на заводі.
  • Компанію також критикували через відмову додавати до комплекту зарядний кабель, який коштує $400. Такий крок натякає на проблеми із ланцюгами поставок і є прихованим підняттям цін, пише The Washington Post.
  • У відповідь на негативну реакцію користувачів Маск пообіцяв, що компанія знизить ціну до $200.

Контекст

Ілон Маск, який нещодавно став найбільшим акціонером соцмережі Twitter — 9,2%, хоче повністю купити компанію. Він оцінив її приблизно у $43 млрд. У компанії відповіли, що її правління розгляне пропозицію, і будь-яка відповідь буде на користь «всіх акціонерів Twitter». Як писав Reuters, компанія Thoma Bravo LP також зацікавлена у формуванні пропозиції з придбання Twitter, яка буде конкурувати з пропозицією Ілона Маска.

Bloomberg повідомив, що правління Twitter може вжити заходів, які захистять компанію від спроб ворожого поглинання. Одним із розглянутих варіантів є так звана «отруйна таблетка» — план захисту прав акціонерів.

Маск має понад 80 млн підписників у Twitter. Після інвестування в компанію він почав висловлювати пропозиції щодо змін у її діяльності: від перетворення штаб-квартири Twitter у Сан-Франциско на притулок для безпритульних та додавання можливості редагування твітів до надання автоматичних позначок преміум-користувачам.

Американська компанія з управління інвестиціями Apollo Global Management розглядає можливість сприяти купівлі Twitter, пиcfd The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела. Apollo може надати необхідний для тендеру кредит підприємцю Ілону Маску, який заявляв про намір купити Twitter або іншим можливим покупцям.

Очікується, що Twitter відхилить пропозицію Маска найближчими днями. Компанія планує повідомити про прибутки 28 квітня і тоді може детально розповісти про свою позицію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні