Категорія
Новини
Дата

Розробник S.T.A.L.K.E.R. не продаватиме гру на території Росії

Російські фанати гри S.T.A.L.K.E.R. 2 чекали її виходу понад 10 років, але так і не дочекаються, адже українська студія GSC Game World не продаватиме гру на території Росії

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Реліз гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl був запланований на 8 грудня цього року.
  • Рішення про скасування продажів на території Росії компанія GSC Game World ухвалила через війну в Україні.
  • Фізичні видання S.T.A.L.K.E.R. 2 не надійдуть до магазинів РФ, а вже оформлені замовлення недійсні. Покупці можуть звернутися до рітейлерів, щоб їм повернули гроші.
  • Гру також знімуть із продажу у всіх цифрових магазинах російського регіону, але ті російські користувачі, хто вже замовив цифрове видання, зможуть отримати гру. Якщо вони не хочуть – можуть повернути гроші.
  • Через припинення діяльності компанії в Росії сторінка компанії ВКонтакте більше оновлюватися не буде, а всі новини GSC Game World публікуватиме в інших соціальних мережах, а також на офіційному сайті.
  • Раніше GSC Game World змінила назву S.T.A.L.K.E.R. 2 у Steam з Heart of Chernobyl на Heart of Chornobyl, адже це правильний український переклад міста Чорнобиль.

Ключова цитата

«Ми знаємо, що є люди, які усвідомлюють те, що відбувається, і підтримують Україну в цій війні. Але ви також не зможете купити гру. Поділ неможливий».

Контекст

Виробництво S.T.A.L.K.E.R. 2 призупинили на невизначений термін. У січні компанія перенесла реліз гри на сім місяців – хотіли «дополірувати» її.

Гру відкладають вже понад 10 років. Її анонсували у 2010 році, планували випустити у 2012 році, призупинили розробку і відновили аж у 2018 році.

Про що S.T.A.L.K.E.R.?

Про що S.T.A.L.K.E.R.?

S.T.A.L.K.E.R. – це серія із трьох ігор у жанрі шутера від першої особи. Події відбуваються в наш час у Чорнобильській зоні відчуження, де після викиду радіації почали зʼявлятися аномалії та мутанти.

Гру розробила українська студія GSC Game World – її у 1995 році заснував український розробник Сергій Григорович.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні