Категорія
Новини
Дата

Розробник S.T.A.L.K.E.R. не продаватиме гру на території Росії

1 хв читання

Російські фанати гри S.T.A.L.K.E.R. 2 чекали її виходу понад 10 років, але так і не дочекаються, адже українська студія GSC Game World не продаватиме гру на території Росії

Ключові факти

  • Реліз гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl був запланований на 8 грудня цього року.
  • Рішення про скасування продажів на території Росії компанія GSC Game World ухвалила через війну в Україні.
  • Фізичні видання S.T.A.L.K.E.R. 2 не надійдуть до магазинів РФ, а вже оформлені замовлення недійсні. Покупці можуть звернутися до рітейлерів, щоб їм повернули гроші.
  • Гру також знімуть із продажу у всіх цифрових магазинах російського регіону, але ті російські користувачі, хто вже замовив цифрове видання, зможуть отримати гру. Якщо вони не хочуть – можуть повернути гроші.
  • Через припинення діяльності компанії в Росії сторінка компанії ВКонтакте більше оновлюватися не буде, а всі новини GSC Game World публікуватиме в інших соціальних мережах, а також на офіційному сайті.
  • Раніше GSC Game World змінила назву S.T.A.L.K.E.R. 2 у Steam з Heart of Chernobyl на Heart of Chornobyl, адже це правильний український переклад міста Чорнобиль.

Ключова цитата

«Ми знаємо, що є люди, які усвідомлюють те, що відбувається, і підтримують Україну в цій війні. Але ви також не зможете купити гру. Поділ неможливий».

Контекст

Виробництво S.T.A.L.K.E.R. 2 призупинили на невизначений термін. У січні компанія перенесла реліз гри на сім місяців – хотіли «дополірувати» її.

Гру відкладають вже понад 10 років. Її анонсували у 2010 році, планували випустити у 2012 році, призупинили розробку і відновили аж у 2018 році.

Про що S.T.A.L.K.E.R.?

Про що S.T.A.L.K.E.R.?

S.T.A.L.K.E.R. – це серія із трьох ігор у жанрі шутера від першої особи. Події відбуваються в наш час у Чорнобильській зоні відчуження, де після викиду радіації почали зʼявлятися аномалії та мутанти.

Гру розробила українська студія GSC Game World – її у 1995 році заснував український розробник Сергій Григорович.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні