Категорія
Новини
Дата

S&P відкличе рейтинги всіх російських компаній до 15 квітня

1 хв читання

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poorʼs Global Ratings відкличе кредитні рейтинги всіх російських компаній та організацій. Про це йдеться у повідомленні агентства.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • S&P ухвалило рішення на тлі запровадженої Євросоюзом заборони на присвоєння кредитно-рейтинговими агентствами ЄС рейтингів Росії та російським компаніям, а також заборони на рейтингові послуги російським клієнтам.
  • Рейтинги будуть відкликані до 15 квітня – останнього терміну, встановленого ЄС, повідомляють аналітики S&P.
  • Раніше S&P оголосило про зупинення комерційної діяльності в Росії на тлі війни в Україні.

Контекст

Standard & Poorʼs — дочірня компанія корпорації McGraw-Hill, яка займається аналітичними дослідженнями фінансового ринку. S&P належить до трійки найвпливовіших міжнародних рейтингових агентств.

Раніше S&P знизило довгостроковий кредитний рейтинг РФ у національній та іноземній валюті до «CC» з «CCC-». Короткострокові рейтинги були залишені на рівні «C». Рейтинги залишаються на перегляді з негативним прогнозом, наголошувало агентство.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд