Категорія
Новини
Дата

Save Pets of Ukraine від компанії Kormotech залучила понад $3 млн для допомоги тваринам

Ініціатива Save Pets of Ukraine від Kormotech, що допомогає у порятунку тварин, у 2022 році залучила та передала допомоги на понад $3 млн. Нею скористались притулки для тварин, зооволонтери, військові кінологи, працівники Нацполіції та цивільні українці, повідомляють у компанії

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • У 2022 році ініціатива Save Pets of Ukraine передала близько 1000 тонн корму притулкам та зооволонтерам. 20% надала компанія Kormotech, решту – благодійний фонд U-Hearts та іноземні донори.
  • Щоб визначити нагальні потреби тварин та оцифрувати масштаб впливу повномасштабного вторгнення, український центр вивчення громадської думки «Соціоінформ» провів перепис притулків для собак та котів. Дослідження було реалізоване на запит Kormotech.
  • Станом на січень 2023 року в Україні діє 510 притулків, стерилізаційних центрів та зооволонтерів, які опікуються покинутими тваринами. Під їхньою опікою 25 799 собак та 19 473 коти.  
  • Через вторгнення притулки зіштовхнулись зі значним браком ресурсів. Їхнє основне джерело допомоги – пожертви українців – знизилось через масову міграцію та падіння рівня доходів. Найбільше потрібні корм, ветеринарна підтримка та ліки. Взимку з’явилась проблема вартості опалення та часті вимкнення електроенергії.

Контекст:

Національну ініціативу Save Pets of Ukraine у 2022-му заснував найбільший український виробник харчування для котів та собак Kormotech. Крім корму, ініціатива надає притулкам генератори та обігрівачі, а також вакцини, медичні препарати, клітки, переноски для транспортування та інше.

У штабі Save Pets of Ukraine збирають запити про допомогу. Залишити такий можуть власники домашніх тварин, заводчики та зооволонтери на сайті ініціативи. Насамперед штаб допомагає волонтерам та притулкам, а також надсилає корм разом із гуманітарними вантажами у місця активних бойових дій. Власників домашніх тварин та заводчиків у більш спокійних регіонах скеровують у найближчі зоомагазини.

У січні 2023 року ініціатива Save Pets of Ukraine запустила пілотну програму патронажу притулків. Мета – прилаштувати тварин у сім’ї, тому після двох місяців патронажу їм будуть шукати нових власників разом з ініціативою Adopt Pets of Ukraine. Поки ініціатива працює з тваринами з чотирьох притулків, але планує масштабувати програму патронажу до 50.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні