Категорія
Новини
Дата

Save Pets of Ukraine від компанії Kormotech залучила понад $3 млн для допомоги тваринам

1 хв читання

Ініціатива Save Pets of Ukraine від Kormotech, що допомогає у порятунку тварин, у 2022 році залучила та передала допомоги на понад $3 млн. Нею скористались притулки для тварин, зооволонтери, військові кінологи, працівники Нацполіції та цивільні українці, повідомляють у компанії

Ключові факти:

  • У 2022 році ініціатива Save Pets of Ukraine передала близько 1000 тонн корму притулкам та зооволонтерам. 20% надала компанія Kormotech, решту – благодійний фонд U-Hearts та іноземні донори.
  • Щоб визначити нагальні потреби тварин та оцифрувати масштаб впливу повномасштабного вторгнення, український центр вивчення громадської думки «Соціоінформ» провів перепис притулків для собак та котів. Дослідження було реалізоване на запит Kormotech.
  • Станом на січень 2023 року в Україні діє 510 притулків, стерилізаційних центрів та зооволонтерів, які опікуються покинутими тваринами. Під їхньою опікою 25 799 собак та 19 473 коти.  
  • Через вторгнення притулки зіштовхнулись зі значним браком ресурсів. Їхнє основне джерело допомоги – пожертви українців – знизилось через масову міграцію та падіння рівня доходів. Найбільше потрібні корм, ветеринарна підтримка та ліки. Взимку з’явилась проблема вартості опалення та часті вимкнення електроенергії.

Контекст:

Національну ініціативу Save Pets of Ukraine у 2022-му заснував найбільший український виробник харчування для котів та собак Kormotech. Крім корму, ініціатива надає притулкам генератори та обігрівачі, а також вакцини, медичні препарати, клітки, переноски для транспортування та інше.

У штабі Save Pets of Ukraine збирають запити про допомогу. Залишити такий можуть власники домашніх тварин, заводчики та зооволонтери на сайті ініціативи. Насамперед штаб допомагає волонтерам та притулкам, а також надсилає корм разом із гуманітарними вантажами у місця активних бойових дій. Власників домашніх тварин та заводчиків у більш спокійних регіонах скеровують у найближчі зоомагазини.

У січні 2023 року ініціатива Save Pets of Ukraine запустила пілотну програму патронажу притулків. Мета – прилаштувати тварин у сім’ї, тому після двох місяців патронажу їм будуть шукати нових власників разом з ініціативою Adopt Pets of Ukraine. Поки ініціатива працює з тваринами з чотирьох притулків, але планує масштабувати програму патронажу до 50.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні