Редакція сайту Mezha.Media /Mezha.Media
Категорія
Новини
Дата

Сайт про IT Mezha.Media увійшов у медіагрупу «Українська правда»

Редакція сайту Mezha.Media Фото Mezha.Media

До медіагрупи «Українська правда» увійшов інформаційний сайт Mezha.Media, який спеціалізується на технологіях та IT. Про підписання угоди повідомив виконавчий директор УП Андрій Боборикін.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Mezha.Media і надалі розвиватиметься як окремий проєкт, отримуючи при цьому підтримку від медіагрупи, зазначив Боборикін. 
  • За його словами, невдовзі редакція сайту підсилиться авторами, а в структурі його продуктів активно розвиватимуться нові формати, зокрема відео.
  • Боборикін наголосив, що угода не передбачає зміну формату сайту чи системи коментарів. Дизайн також не зазнає змін.
  • Щоб закріпити досягнуті домовленості, Mezha.Media та «Українська правда» підписали редакційну угоду, яка забезпечить гарантії незалежності та невтручання у контент.

Цитата

«В «Українській правді» понад усе цінується якісна та незалежна журналістика. Радий тому, що, рухаючись в ногу з часом, ми розширюємось в бік технологій і не зраджуємо цим принципам», – зазначив Андрій Боборикін.

Контекст

Mezha.Media – інформаційний сайт від команди IT-журналістів, які раніше створювали видання «Домашній ПК» та ITC. Видання тестує межі можливостей ґаджетів, пише про нові технології та публікує контент зі світу IT. Головний редактор – Тарас Міщенко.

На початку вересня 2023 року медіагрупа «Українська правда» оголосила про інтеграцію видання «Європейська правда».

У травні 2021 року компанія Dragon Capital Томаша Фіали придбала медіагрупу «Українська правда». Ціну угоди сторони не розкривали. За розрахунками експертів, яких опитав Forbes, вона могла становити від $1,4 до $2,5 млн

В купівлі УП Фіалою є комерційний сенс. Dragon Capital належить медіахолдинг NV, який складається з однойменних журналу, радіостанції та інтернет-порталу, а також компанії Treeum, що управляє сайтами Minfin.ua і finance.ua.

Завдяки синергії цих проєктів кожен із них може заробляти більше, вважає колишній співвласник видавництва УМХ Борис Ложкін. Це можливо внаслідок ширшого охоплення аудиторії, яка цікава великим гравцям, що купують велику кількість рекламного інвентаря, пояснює Олександр Глущенко, член правління Інтернет-асоціації України. На думку Федора Дроздовського, збільшення ресурсу допоможе продавати. «Для цього й створюються альянси і сейлз-хауси, охоплення – з погляду бізнесу, продавати легше», – зазначав він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні