Категорія
Новини
Дата

Томаш Фіала купив видання «Українська правда». Цього року інвестор придбав ще два медіа

1 хв читання

Інвестиційна компанія Dragon Capital, яка належить Томашу Фіалі, купила видання «Українська правда». Компанії переходять 100% корпоративних прав на медіа та всі його активи.

Ключові факти

  • Угоду уклали редактор-засновниця «Української правди» Олена Притула та гендиректор Dragon Capital Томаш Фіала.
  • Команда УП продовжить працювати на чолі з головним редактором Севгіль Мусаєвою, а Олена Притула й надалі виконуватиме роль редактора-засновника.
  • Сторони обіцяють, що редакційна політика видання та підходи до роботи залишаться без змін. Фіала пообіцяв не втручатися в редакційну політику.
  • Dragon Capital розглядає цю інвестицію як крок до підтримки свободи слова в Україні. Крім того, інвесткомпанія переконана у перспективах цифрових медіа як успішного бізнесу, популярність яких зростатиме протягом наступних років.
  • Редакція НВ, іншого медіапроєкту групи компаній Dragon Capital, продовжить свою роботу абсолютно незалежно від редакції УП.

Контекст

Dragon Capital є власником медіахолдингу «НВ», до якого входять однойменні журнал, портал і радіо. Також у січні цього року Dragon Capital викупила понад 50% акцій кіпрської компанії Treeum Holdings Limited – власника видань Finance.ua, Minfin.com.ua, фінансової мережі Finline та організатора офлайн-конференцій Bank Online. За даними YouControl, наразі Томашу Фіалі належать 51,75% в компанії, ще 28,7% належать громадянці Росії Ксенії Вайсман.

Довідка

Dragon Capital – одна з найбільших інвесткомпаній України. Працює в сфері прямих інвестицій і фінансових послуг, надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних та приватних клієнтів. Кінцевим бенефіціаром у держреєстрі зазначено громадянина Чехії, президента Європейської Бізнес Асоціації Томаша Фіалу.

До холдингу «Українська правда» входить однойменне видання, а також кілька дочірніх, зокрема «Економічна правда» та «Європейська правда».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні