Категорія
Новини
Дата

Видання «Європейська правда» стане частиною медіагрупи «Українська правда» Томаша Фіали

Видання «Європейська правда» (ЄП) увійде до складу медіагрупи «Українська правда» (УП) Томаша Фіали. Про це повідомив співзасновник і редактор ЄП Сергій Сидоренко. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • ЄП та УП досягли домовленості про тіснішу інтеграцію, яка допоможе розвиткові обох видань та відкриє шлях до втілення принципово нових проєктів, йдеться у новині на сайті видання
  • Зазначається, що об’єднання, ініціатором якого стала команда ЄП, завершиться у жовтні 2023 року.
  • Мета інтеграції – консолідувати ресурси, що входять до медіагрупи УП, та водночас зробити ефективнішими адміністративні процеси «Європейської правди», йдеться у повідомленні. 
  • Цей крок також покликаний розвантажити редакторів ЄП від частини адміністративного навантаження, звільнивши часові ресурси на основну діяльність – створення контенту.
  • «Скажу відверто, це мало би статися раніше. Я й сам не уявляю, як досі витягував адміністративне навантаження і при цьому ми не завалили зобовʼязань за жодним грантом, але «Європейській правді» справді давно було потрібно посилити управління. А мені як редактору набагато приємніше займатися контентом – розраховую, що невдовзі на це буде більше часу», – зазначив Сидоренко у Facebook.
  • Він наголосив, що в україномовному контенті ЄП «обʼєднання не змінить нічого».
  • Водночас інтеграція «ЄвроПравди» до процесів медіагрупи УП відкриє нові можливості, наголошується у повідомленні. Зокрема, ЄП отримає можливість проводити офлайн-івенти. Крім того, видання готує оновлення англомовної версії сайту та запускає нову відеостудію, зазначили в ЄП.

Контекст

«Європейська правда» зареєстрована як громадська організація. Її керівник – Юрій Панченко. Підписант – Сергій Сидоренко. За даними держреєстру, ГО отримала за підсумками 2022 року понад 4,8 млн грн доходу порівняно з 3,4 млн грн роком раніше.

У ЄП – 6 млн відвідувань щомісяця, свідчать дані аналітичної платформи Similarweb. 

У травні 2021 року компанія Dragon Capital Томаша Фіали придбала медіагрупу «Українська правда». Ціну угоди сторони не розкривали. За розрахунками експертів, яких опитав Forbes, вона могла становити від $1,4 до $2,5 млн

В купівлі УП Фіалою є комерційний сенс. Dragon Capital належить медіахолдинг NV, який складається з однойменних журналу, радіостанції та інтернет-порталу, а також компанії Treeum, що управляє сайтами Minfin.ua і finance.ua.

Завдяки синергії цих проєктів кожен із них може заробляти більше, вважає колишній співвласник видавництва УМХ Борис Ложкін. Це можливо внаслідок ширшого охоплення аудиторії, яка цікава великим гравцям, що купують велику кількість рекламного інвентаря, пояснює Олександр Глущенко, член правління Інтернет-асоціації України. На думку Федора Дроздовського, збільшення ресурсу допоможе продавати. «Для цього й створюються альянси і сейлз-хауси, охоплення – з погляду бізнесу, продавати легше», – зазначав він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні