Категорія
Новини
Дата

Сервіс для знайомств Tinder перестав працювати в Росії

1 хв читання

Сервіс для знайомств Tinder остаточно припинив роботу в Росії – програма показує повідомлення про помилку, пише РБК.

Ключові факти

  • Під час спроби зайти в акаунти користувачі бачать повідомлення про помилку і прохання «повторити спробу пізніше». Застосунок Tinder також зник з AppStore та Play Market.
  • Водночас деякі користувачі повідомили у соцмережах, що сервіс продовжує працювати у РФ через VPN. Однак вебверсія у низки користувачів не працює навіть через VPN.

Контекст

На початку травня американська компанія Match Group, якій належить Tinder, повідомила про рішення залишити ринок РФ. Тоді компанія заявила, що з 30 червня перестануть автоматично продовжуватися платні підписки Tinder у Росії, за вже оплачені піврічні та річні підписки росіяни зможуть повернути гроші через спеціальну форму на офіційному сайті.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну у російських користувачів Tinder зникла можливість оплачувати послуги у додатку з рахунку банківською карткою або через системи ApplePay та GooglePay, проте рахунок можна було поповнити через мобільних операторів, а також через спеціальні подарункові картки, куплені не з російського облікового запису.

За даними Statista, у 2022 році Tinder встановили 3,5 млн росіян, але до минулого березня, за даними Mediascope, аудиторія становила 1,1 млн осіб серед користувачів старше 12 років, а сам додаток посів пʼяте місце серед найбільших сервісів для знайомств у Росії. 

Сервіс Tinder заробляв у Росії $14 млн на рік, пише «Фонтанка».

Минулої весни про припинення роботи в Росії оголосили послуги знайомств Bumble, Badoo і Fruitz.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд